Barna, după ce George Simion a intrat cu forța în primăria Timișoara: „Acești neofasciști ai României nu trebuie lăsați să continue”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 17:16
8291 citiri
Barna, după ce George Simion a intrat cu forța în primăria Timișoara: „Acești neofasciști ai României nu trebuie lăsați să continue”
Vicepreședintele USR Dan Barna a condamnat acțiunile AUR FOTO Facebook / USR

Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat vineri, 14 ianuarie, după ce copreședintele AUR George Simion a intrat cu forța în primăria Timișoara alături de mai mulți simpatizanți AUR.

„Totul are o limită! Simion și gașca lui din AUR, acești neofasciști ai României, nu trebuie lăsați să continue să intimideze autoritățile și cetățenii în timp ce forțele de ordine asistă, din nou, fără reacție.

Condamn ferm tentativa de intimidare a AUR la adresa primarului Timișoarei, Dominic Fritz. AUR confundă dreptul democratic de a protesta cu vandalismul și dreptul la opinie cu violența”, a subliniat Barna pe Facebook.

Vicepreședintele USR a făcut apoi un apel la instituțiile statului să își facă datoria și a lansat un atac către PSD și PNL, cu toate că cele două formațiuni nu au fost implicate în incident.

Nu e nimic democratic în astfel de acțiuni și ele trebuie să înceteze înainte de a ne vedea confruntați cu situații ale căror consecințe nu mai pot fi reparate. Fac acest apel și către instituțiile statului care par prea puțin interesate să își facă datoria. Cetățenii români au dreptul să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla, fie că traversează o stradă, fie că au ceva de rezolvat în sediul unei instituții publice.

Înțeleg nostalgia frăției PSDPNL după “liniștea” guvernărilor Iliescu, dar în 2022 nu mai este de acceptat impotența instituțională pe care o vedem constant în ultimele luni”, a mai adăugat Barna.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat vineri, 14 ianuarie, că o „bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul”, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică.

Dominic Fritz a spus într-o postare pe Facebook că, alături de simpatizanții AUR și George Simion, s-au regăsit și o serie de membri ai organizației Noua Dreaptă. Primarul Timișoarei îi acuză că scopul lor a fost să creeze haos și panică.

În urma incidentelor de vineri, liderul AUR George Simion a declarat pentru presa locală din Timișoara că grupul său de susținători ar fi dorit să obţină o audienţă pentru Ioan Bânciu, reprezentat al mai multor asociaţii revoluţionare.

Copreşedintele AUR, care a intrat în sediul Primăriei Timișoara vorbind la microfon, a lansat o serie de atacuri la adresa primarului: "Este paraşutat aici din Germania fără viză permanentă de domiciliu. Omul astă ocupă ilegal funcţia de primar", a declamat Simion.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#Dan Barna, #USR, #aur, #George Simion, #primaria Timisoara, #dominic fritz , #stiri Dan Barna