Barna propune ca, in cursul diminetii, magazinele sa fie deschise exclusiv persoanelor de peste 65 de ani

Luni, 23 Martie 2020, ora 17:417436 citiri
Barna propune ca, in cursul diminetii, magazinele sa fie deschise exclusiv persoanelor de peste 65 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a transmis prim-ministrului Ludovic Orban si Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta sugestia ca magazinele sa aiba prima ora sau primele doua ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani.

"Este esential sa ne concentram atentia asupra celor mai vulnerabili dintre noi. Expertii in sanatate publica ne-au spus in repetate randuri ca in aceasta categorie intra in primul rand parintii si bunicii nostri.

De aceea am trimis mai devreme catre premier si catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta sugestia impunerii unei reglementari care sa prevada ca magazinele vor avea prima ora sau primele doua ore din zi rezervate exclusiv persoanelor peste 65 de ani", arata liderul USR, intr-o postare pe Facebook.

El adauga ca aceasta este o masura simpla, care nu presupune niciun cost suplimentar si care a fost deja implementata in state care au inceput mai devreme lupta cu pandemia.

"Premierul a primit mesajul meu si sper ca va tine cont de el. Pana atunci insa, vreau sa transmit intreg respectul si recunostinta mea retelelor de voluntari care s-au organizat pentru a face cumparaturi pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu. Aceasta e Romania reala, o tara de oameni care nu uita niciodata ca sunt oameni", arata Dan Barna.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus si masurile luate in Romania si in lume