Barna: Nu votam motiunea de cenzura, sa fie foarte clar. Votul va fi la vedere

Luni, 03 Februarie 2020, ora 15:42
4110 citiri
Barna: Nu votam motiunea de cenzura, sa fie foarte clar. Votul va fi la vedere
Foto: Arhiva Ziare.com

USR anunta ca parlamentarii formatiunii vor vota la vedere si impotriva motiunii de cenzura depuse de PSD si UDMR impotriva Guvernului Orban. Dan Barna spune ca spera ca informatiile potrivit carora liderii PSD si PNL ar fi ajuns la o intelegere privind alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin sa fie "doar o stire" si nu "o realitate factuala".

"Am decis sa nu votam, la vedere, motiunea care va fi votata in cateva zile", a anuntat Dan Barna luni.

Acesta a explicat ca votul va fi unul la vedere, "fara niciun fel de echivoc", si ca parlamentarii USR vor vota impotriva motiunii depuse de PSD si UDMR.

"Deci nu votam motiunea de cenzura, sa fie foarte clar, si votul va fi la vedere, este o decizie clara, fara echivoc", a explicat Barna.

Intrebat ce parere are despre informatiile potrivit carora presedintii PSD si PNL ar fi ajuns la un acord cu privire la organizarea alegerilor pentru primari intr-un singur tur de scrutin, Barna a spus ca spera "ca acea intalnire sa nu fi existat".

"Am vazut acele informatii, vreau sa le amintesc si celor de la PNL si celor de la PSD: ultima data cand am avut o colaborare consistenta PNL-PSD Romania a suferit. Amintirea USL este una dintre cauzele care ne-a adus in criza politica de astazi si vreau sa cred ca acea intalnire, acea intelegere este mai degraba o stire de presa decat o realitate factuala, sper ca acea intalnire sa nu fi existat", a spus liderul USR.

Vezi si Orban dezminte categoric orice intelegere cu PSD: Sunt niste minciuni gogonate, lansate rautacios in spatiul public

El a mai spus ca, daca motiunea de cenzura va fi votata, acest lucru nu inseamna in mod obligatoriu ca vor avea loc alegeri anticipate, fiind nevoie de intrunirea si a altor conditii pentru ca acest lucru sa se intample.

Barna sustine de asemenea ca nu ar fi vrut "sa se sacrifice alegerea primarilor in doua tururi in perspectiva anticipatelor", dar ca in prezent "perspectiva anticipatelor este doar in zona de declaratii".

Presedintele USR a adaugat ca formatiunea politica ramane consecventa in ceea ce priveste sustinerea fata de alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si fata de organizarea de alegeri anticipate.

Dan Barna a anuntat, de asemenea, ca liderul grupului USR din Camera Deputatilor este Catalin Drula, iar pentru Senat liderul parlamentarilor USR este Radu Mihail.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dan barna motiune cenzura guvern orban , #USR