Barna: Daca nu se gaseste majoritatea pentru anticipate, Alianta USR PLUS e pregatita sa participe cu ministri la guvernare

Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 21:052763 citiri
Barna: Daca nu se gaseste majoritatea pentru anticipate, Alianta USR PLUS e pregatita sa participe cu ministri la guvernare
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a reiterat, miercuri seara, ca Alianta USR PLUS sustine dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate, dar ca, in cazul in care nu va exista o majoritate in acest sens, alianta este pregatita sa participe la o guvernare care sa vizeze prioritar revenirea la alegerile de primari in doua tururi.

"USR sustine dizolvarea acestui Parlament si organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxica, si-a dovedit limitele. Romania nu poate merge inainte cu el.

Am luat act de afirmatiile presedintelui Romaniei din aceasta seara privind o posibila noua formula guvernamentala in cazul in care nu se gaseste majoritatea pentru anticipate.

Maine, la consultarile de la Cotroceni, delegatia USR ii va comunica sefului statului faptul ca Alianta USR-PLUS este pregatita sa participe, cu ministri, la o guvernare al carei prim obiectiv sa fie adoptarea unei ordonante de urgenta care sa instituie revenirea la alegerile de primari in doua tururi", a scris liderul USR pe Facebook.

El a subliniat ca acest scenariu este valabil "doar in situatia in care majoritatea de sorginte pesedista" din Parlament va face imposibila organizarea anticipatelor.

Barna a reamintit ca Alianta USR PLUS are o propunere de premier in persoana lui Dacian Ciolos.

"Avem, de asemenea, oameni competenti pentru posturile de ministri dintr-un viitor guvern", a adaugat el.

Din delegatia USR care va merge joi la Cotroceni pentru consultari cu presedintele Klaus Iohannis in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru vor face parte Dan Barna, Catalin Drula, Cristina Pruna, Stelian Ion si Ionut Mosteanu.

Iohannis a subliniat, miercuri, ca este adeptul alegerilor anticipate, dupa ce Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura.

El a mai spus ca, in lipsa unei vointe in acest sens, isi doreste sa fie votat un guvern care vine "cu o agenda reformatoare".