USR, gata să revină la guvernare. Dan Barna: „Ideea aceasta că am putea fi folosiți ca Hopa-Mitică în negocierile cu PSD este exclusă”

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 07:59 4197 citiri
Vicepreședintele USR, Dan Barna, a declarat că partidul său este dispus să discute cu PNL refacerea coaliției FOTO Facebook/Dan Barna

Vicepreședintele USR Dan Barna a declarat marți seară la Digi24 că partidul este dispus să reia discuțiile cu PNL pentru refacerea coaliției și a majorității parlamentare după ce liberalii renunță la discuțiile cu PSD. Barna a precizat că USR nu va susține un guvern minoritar.

„Fie PNL decide să meargă mai departe cu PSD, să refacă USL și în seara aceasta discută prețul, (...) fie se reface coaliția, situație în care putem avea o majoritate în Parlament și tocmai de aceea nu susținem un guvern minoritar. Este ridicol să vorbești de un guvern minoritar în momentul de față, când ai posibilitatea unei coaliții, există posibilitatea unei majorități parlamentare care să asigure funcționarea țării”, a declarat Barna, la Digi 24.

Potrivit lui Barna, USR este gata să se pună la masa negocierilor, dar numai în anumite condiții.

„Domnul Ciucă a primit foarte clar mesajul transmis de Dacian Cioloș: dacă PNL se așază la masa discuțiilor pentru refacerea coaliției, suntem acolo și suntem gata să discutăm. Ideea aceasta că am putea fi folosiți ca Hopa-Mitică în negocierile cu PSD este exclusă, și de-asta am fost foarte clari: nu vom susține un guvern minoritar, pentru că este foarte clar și posibil să avem o majoritate.

Dacă PNL nu și-o dorește și vrea s-o facă alături de PSD, e dreptul domniilor lor. (...) În momentul în care PNL și premierul desemnat ne anunță că renunță la această fantezie ridicolă de a reface USL și ne așezăm să discutăm despre refacerea coaliției, acest lucru este posibil. (...) Nu vom susține un guvern minoritar. Fie refacem coaliția, fie mergem în opoziție”, a mai precizat Dan Barna.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News