Gigantul Daimler pregătește o investiție de aproape 675 milioane de lei în România. Oficialii germani au cerut ajutor de stat

Miercuri, 10 August 2022, ora 10:46 7360 citiri
Daimler a solicitat ajutor de stat pentru investiția planificată în România FOTO Pixabay

Gigantul german Daimler pregătește o investiție în valoare de 674,4 milioane de lei în România, pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

Investiția va fi derulată prin firma Star Assembly, prin care concernul german operează două filiale, în Sebeș și în Cugir, potrivit Economedia.

În luna mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că au de gând să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice.

Premierul Nicolae Ciucă declara atunci că România ar putea fi luată în calcul de producătorul auto Mercedez-Benz pentru a dezvolta proiecte pentru trecerea la producția de componente adresate vehiculelor electrice.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii