Daciana Sarbu il critica pe Traian Basescu pentru Rosia Montana

Vineri, 19 August 2011, ora 08:15
1977 citiri
Daciana Sarbu il critica pe Traian Basescu pentru Rosia Montana
Foto: Gabriel Resources

Daciana Sarbu il critica aspru pe presedintele Traian Basescu pentru declaratiile pe care acesta le-a facut referitor la Rosia Montana.

Europarlamentarul sustine ca simpla existenta a unei resurse nu te obliga sa o exploatezi, fara nici un al considerent luat in calcul.

Intr-un comentariu publicat pe blog-ul sau, Daciana Sarbuda cateva exemple de "resure" similare, aflate la dispozitia Romaniei, cum ar fi legalizarea si impozitarea traficului si consumului de droguri, care ar genera castiguri uriase pentru stat.

De asemenea, Daciana Sarbu mentioneaza "copiii care muncesc - forta de munca ieftina si disciplinata", dar si vanzarea Deltei Dunarii unui miliardar excentric, taierea si vanzarea tuturor padurilor din Romania sau legalizarea prostitutiei.

"Pana la urma, teza prezidentiala spune ca totul e permis, numai profit sa iasa, nu?! Probabil ca vechiul comerciant de blugi din Traian Basescu a ramas cu reflexul 'partajarii beneficiilor', drept criteriu unic al acceptabilitatii unui gest. Un sef de stat nu are insa dreptul sa 'partajeze beneficii' de pe urma unor tranzactii cu bunuri care nu-i apartin", spune Sarbu.

Joi, Traian Basescu a declarat ca este un sustinator al proiectului Rosia Montana, deoarece ar aduce foarte multi bani pentru Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Sulina, ca este un sustinator al proiectului Rosia Montana, pentru ca ar aduce bani foarte multi. "Romania are nevoie de el, cu conditia sa fie renegociate conditiile de partajare a beneficiilor din operarea zacamintelor de aur si argint. O conditie e crearea unor masuri de mediu la standard european", a spus seful statului.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#rosia montana, #Traian Basescu, #Daciana Sarbu , #stiri Daciana Sarbu