Daciana Sarbu era sa fie lovita de un jeep pe trecerea de pietoni

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 19:01
2758 citiri
Daciana Sarbu era sa fie lovita de un jeep pe trecerea de pietoni

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu a povestit marti ca a trecut prin momente de groaza dupa ce era sa fie lovita, in timp se afla pe trecerea de pietoni, impreuna cu fetita sa, de un "jeep imens, negru, condus de un domn cu ochelari de soare".

"O zi obisnuita in Bucuresti, desi poate cam rece pentru acest moment al anului. Imi iau copilul de la gradinita si, mergand pe jos, ajungem la o trecere de pietoni. In acelasi timp cu noi incearca sa traverseze si alti oameni, printre care si cativa copii, cu totii asigurandu-se atent. Masinile opresc pe rand, asa ca - teoretic - traversarea e sigura.

Dar - surpriza! Pe contrasens apare un jeep imens, negru, condus de un domn cu ochelari de soare, care nu numai ca nu opreste in fata pietonilor aflati deja pe zebra, ci chiar trece razant pe langa unii dintre ei, lovindu-i usor pe cativa", scrie Daciana Sarbu pe blogul personal.

Eurodeputata a marturisit ca a avut un moment de panica, dupa care a vrut sa se razbune cumva, dar a renuntat din cauza fricii.

"In urma lui am ramas uitandu-ne unii la ceilalti, speriati si revoltati, nestiind cum sa reactionam. Copiii au inceput sa planga, inspaimantati si de intamplare, dar si de panica din ochii celor mari. Cu totii am avut impulsul de a ne razbuna cumva, temperat insa rapid de frica. Frica: iata senzatia care domina Romania astazi. Frica de a nu fi calcat de un jeep pe trecerea de pietoni. Frica de a nu fi luat la bataie dupa aceea, daca iti trece prin cap sa-i ceri socoteala nerusinatului care era sa-ti loveasca fetita", a mai notat sotia liderului PSD, Victor Ponta.

Daciana Sarbu crede ca tot mai multi romani traiesc cu "frica de smecherii care fac legea in Romania".

"Frica pe care o impartasesc, probabil, si politistii putini care mai sunt prin intersectii (fiindca fondurile pentru politisti s-au taiat, si oricum probabil ca ministrul de Interne e mai preocupat cu strategii de fraudare a alegerilor, decat cu siguranta pe strazi). Frica de a fi lezat - nu doar in drepturile tale, ci uneori chiar fizic. Frica de inevitabilul incalcarii drepturilor tale, si aici vorbim si de salariile taiate, si de pensiile micsorate, dar si frica de a reactiona la orice abuz pentru a nu deveni victima unui abuz mai mare. Frica de smecherii care fac legea in Romania. Frica pentru ca legea nu-i protejeaza pe cei care o respecta, ci chiar dimpotriva", mai noteaza eurodeputata.

Daciana Sarbu mai scrie ca "in Romania nu mai vorbim despre domnia legii, ci despre domnia smecherilor cu bani".

"Descriu acest caz pentru ca am fost implicata direct, insa am citit si am auzit despre nenumarate astfel de situatii, care toate aveau un numitor comun: domnia smecherilor cu bani. Cum ne crestem copiii intr-o atmosfera in care oamenii cinstiti, platitorii de taxe, cei ce respecta legile devin cei slabi, cei invinsi, cei peste care se trece cu jeepul pe trecerea de pietoni?

Cum le explicam ca regulile sunt facute pentru a fi respectate, pentru ca altfel nu mai traim intr-o societate, ci intr-o anarhie in care se descurca doar cine are mai multi bani si relatii mai portocalii? Cum ii invatam ca ordinea, legea, respectul pentru ceilalti fac parte din normalitate - cata vreme in jurul lor anormalitatea e la putere?", se intreaba Daciana Sarbu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Daciana Sarbu incident, #accident trecere pietoni, #Daciana Sarbu domnia smecherilor , #stiri Daciana Sarbu
Comentarii