Daciana Sarbu cere CE sa ia masuri fata de extremisti precum Le Pen si Farage

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 14:21
3030 citiri
Daciana Sarbu cere CE sa ia masuri fata de extremisti precum Le Pen si Farage
Foto: site Daciana Sarbu

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu cere Comisiei Europene sa ia masuri concrete si sa adopte o "atitudine ferma" fata de atacurile europarlamentarilor extremisti la adresa romanilor si a Romaniei.

Daciana Sarbu a dat-o ca exemplu pe Marine Le Pen, presedintele Frontului National, despre care a spus, in cadrul unei interpelari, ca "nu iroseste niciun prilej pentru a defaima Romania si cetatenii romani, in special cand este vorba de imigrantii romani din Franta", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta a subliniat faptul ca "multi cetateni europeni, inclusiv din Romania, sunt ingrijorati cu privire la curentul extremist anti-european care este sustinut cu putere de voci din interiorul Parlamentului European".

Daciana Sarbu a argumentat prin citarea unor mesaje publice transmise de Marine Le Pen, in care acesta considera ca Uniunea Europeana este "un monstru antidemocratic" pe care vrea sa il "distruga".

"Vreau sa fac orice pentru a stopa integrarea europeana", a declarat Marine Le Pen intr-un interviu, in timp ce partidul pe care il conduce a sustinut, intr-un comunicat remis presei, ca "deschiderea totala a pietei muncii pentru cetatenii romani si bulgari este o aberatie".

Daciana Sarbu cere CE sa se pronunte si in privinta "statutului inferior" al cetatenilor romani si bulgari, sugerat explicit de mesajele europarlamentarilor extremisti precum Marine Le Pen, dar si Nigel Farage, se mai arata in comunicatul citat.

Nigel Farage iese la bis: Nu am probleme cu romanii, am o mare problema cu Romania

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Daciana Sarbu masuri CE extremisti, #Daciana masuri Marine Le Pen, #Daciana interpelare Farage , #stiri Daciana Sarbu