USR PLUS s-ar mulțumi cu mai puține ministere dacă Dacian Cioloș ajunge prim-ministru

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 07:254155 citiri
USR PLUS s-ar mulțumi cu mai puține ministere dacă Dacian Cioloș ajunge prim-ministru
Dacian Cioloș a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis premier FOTO Facebook/Dacian Cioloș

Cristian Ghinea spune că USR ar prefera să aibă aceleași portofolii într-un eventual guvern Cioloș susținut de o coaliție PNL-USR-UDMR refăcută, dar că partidul este dispus să „reajusteze” în condițiile în care premierul nu va mai fi de la PNL.

Într-o intervenție la Digi 24, Cristian Ghinea a declarat că reprezentanții USR PLUS sunt conștienți că nu mai pot avea aceleași pretenții dacă Dacian Cioloș rămâne premier.

„Preferința noastră este pentru acele portofolii (n. red. - pe care USR le-a avut în guvernul Cîțu), însă suntem realiști că având poziția de prim-ministru trebuie să fie o reajustare, nu putem să pretindem să avem fix aceleași ministere și poziția de prim-ministru. Suntem oameni serioși și discuția poate să plece exact pe baza de negociere pe care am avut-o și în iarnă atunci când am făcut primul guvern”, a declarat Ghinea, la Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier, președintele USR PLUS având acum sarcina de a forma un Guvern care să treacă de votul Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News