Ciolos, mesaj pe un grup intern al USR-PLUS, in plin scandal pe candidatii la parlamentare pe listele diasporei: "Nu am instrumente de a media mai mult"

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 13:37
9913 citiri
Ciolos, mesaj pe un grup intern al USR-PLUS, in plin scandal pe candidatii la parlamentare pe listele diasporei: "Nu am instrumente de a media mai mult"
FOTO: Facebook/Dacian Ciolos

Un membru de pe grupul Tribuna USR-PLUS, de pe Facebook, a postat mesajul lui Dacian Ciolos cu privire la disputa pe locurile de candidati la alegerile parlamentare de pe listele de diaspora. Luni, 5 octombrie, candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare a fost invalidata de Biroul National al partidului USR, in urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj. Teohari este acuzat ca s-a manifestat public, anul trecut, impotriva unei decizii interne a partidului si ca in acest mod ar fi adus prejudicii de imagine.

"Am primit mesajele voastre cu privire la cazul lui Vlad Teohari si inteleg pe deplin indignarea voastra in conditiile in care el a castigat competitia comuna pentru desemnarea ca reprezentant al Aliantei in diaspora pentru alegerile parlamentare. O competitie pe care eu am incurajat-o, ambele partide au organizatii extrem de puternice in diaspora si m-am bucurat sa vad ca lucreaza deja impreuna", a spus Dacian Ciolos.

Liderul PLUS sustine ca a discutat cu colegii din Biroul National PLUS cu Dan Barna si cu colegi din Comitetul Politic USR si a ajuns la concluzia ca nu poate interveni in aceasta problema

"Pana in acest moment concluzia este ca nu am instrumente de a media mai mult decat am reusit pana acum sau de a schimba in vreun fel o decizie a forului de conducere USR.

Suntem inca partide separate din punct de vedere legal, cu statute diferite si conduceri diferite. Protocolul de Alianta este limitat la participarea comuna in alegeri si conducerile separate ale partidelor au responsabilitatea validarii sau invalidarii celor care candideaza.

Dupa cum stiti, am mai avut cazuri sensibile si la alegerile locale cand a fost functionala o comisie comuna de integritate pentru solutionarea unor puncte de vedere diferite. Din pacate de multe ori deciziile acestei comisii nu au fost luate in considerare si am ajuns chiar in situatia pe care nu mi-am dorit-o sa avem candidati care se concureaza in cateva judete, o problema pe care am resimtit-o si eu in campania electorala", a afirmat Dacian Ciolos.

Ciolos a afirmat ca acesta este unul din motivele pentru care militeaza pentru fuziunea rapida a celor doua partide.

"Avem nevoie de un statut comun si reguli clare agreate pentru a nu lasa ca astfel de decizii sa afecteze intern viitorul nostru partid si sa produca nedreptati percepute astfel de o majoritate a colegilor. Da, trebuie sa clarificam ce inseamna "integritate" si pana unde merge "oportunitatea politica" pentru ca altfel ramanem cu decizii discutabile care, luate fara o justificare solida si fara drept de aparare pot duce la situatii cum este cea de azi.

Azi conducerea USR isi asuma pe deplin aceasta decizie si explicatiile pe care le-am primit au fost ca se bazeaza pe comisia interna de arbitraj si integritate", a sustinut Ciolos.

Vlad Teohari a semnat anul trecut o scrisoare deschisa initial de Mihai Gotiu in care peste 100 de membri USR reclamau executiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postari de pe contul ei personal de Facebook, in care sesiza nereguli din cadrul organizatiei judetene Ilfov. In acest sens, Comisia de arbitraj a USR il acuza pe Teohari ca s-a manifestat public impotriva unei decizii interne a partidului si ca in acest mod ar fi adus prejudicii de imagine.

"De retinut faptul ca, raportat la materialul probator administrat in prezenta cauza, prin semnarea unei scrisori publice, scrisoare care a si fost prezentata in cadrul presei nationale, alaturi de alte persoane, candidatul Vlad-Mihai Teohari, pe de o parte a criticat o decizie interna USR, iar pe de alta parte a manifestat o pozitie publica, tocmai in contra unei decizii interne.

Mai retine Comisia si aceea ca respectiva decizie de BN (excluderea Olimpiei Ardelean), nu era o decizie definitiva, aceasta fiind supusa arbitrajului intern. Candidatul Vlad-Mihai Teohari, nu doar ca a criticat astfel o decizie interna, dar in mod indirect aceasta actiune a dansului poate fi retinuta si ca un element de presiune asupra Comisiei Nationale de Arbitraj a USR inspre o anume directie de solutionare a cauzei", se arata in decizia Comisiei de arbitraj a USR, publicata de Adevarul.

Anuntul referitor la invalidarea candidaturi lui Vlad Teohari a fost facut de Olimpia Ardelean, care afirma ca votul a fost foarte strans, 13 - 12. Ea sustine ca cele 13 voturi in baza carora a fost luata decizia apartin lui Dan Barna, Catalin Drula, Ionut Mosteanu, Claudiu Nasui, Cristian Alin Mos, Radu Mihail, Vlad Botos, Liviu Malureanu, Diana Muresan, Silvia Dinica, Iulian Bulai, Catalin Stancu, Cristina Pruna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ciolos, #usr plus, #vlad teohari, #diaspora, #alegeri parlamentare , #PLUS