Primul guvern al Romaniei in care 1 din 3 ministri este femeie

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 10:31
3835 citiri
Primul guvern al Romaniei in care 1 din 3 ministri este femeie
Foto: Facebook/Andreea Paul

Prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul Vass, saluta faptul ca 1 din 3 ministri ai Guvernului Ciolos este femeie, afirmand ca reprezinta o lectie buna de europenism.

Deputatul spune, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com, ca este o noutate absoluta pentru Romania si il felicita pe premierul Dacian Ciolos pentru acest demers.

Avem Guvern: Premierul Ciolos si ministrii sai au depus juramantul. Iohannis ii felicita pentru curaj: Mergeti drepti!

"Primul Guvern al Romaniei cu o treime doamne ministru, asa cum este structurata si componenta Comisiei Europene din anii 2009 incoace. Ii multumesc premierului Ciolos cu care am avut o discutie miercuri in care il rugam sa se ingrijeasca sa aiba un Guvern mai aproape ca imagine de natiunea romana, sa se ingrijeasca sa aiba echilibru relativ de gen macar la nivelul Uniunii Europene. A reusit.

Este o noutate absoluta pentru Romania si il felicit pentru acest demers. Este o lectie buna de europenism si de egalitate de sanse practicate, nu doar declarate, pentru partidele politice", afirma deputatul Andreea Paul in comunicat.

Guvernul Ciolos a trecut lejer de Parlament - cine face totusi opozitie tehnocratilor lui Iohannis

Guvernul Ciolos numara 23 de membri, dintre care 7 sunt femei. Este vorba de Anca Dana Dragu Paliu - ministrul Finantelor Publice, Raluca Alexandra Pruna - ministrul Justitiei, Aura Carmen Raducu - ministrul Fondurilor Europene, Claudia Ana Moarcas - ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor, Cristiana Pasca Palmer - ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Elisabeta Lipa - ministrul Tineretului si Sportului si Victoria Violeta Alexandru - ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social.

Duminica, la prezentarea componentei Guvernului pe care l-a propus, Dacian Ciolos a declarat ca a urmarit sa aleaga oameni cu competente si experienta, cu viziune si idei, precizand ca o treime dintre cei propusi ca ministri sunt femei.

"Am urmarit sa aleg, asa cum am spus de la inceput, oameni cu competenta, cu experienta pe domeniile respective, oameni din sectorul privat, din administratia romaneasca sau europeana sau internationala, oameni care activeaza in diferite organizatii din societatea civila, oameni cu viziune, care au idei si experienta de managament. Am urmarit sa avem si un echilibru de genuri, este unul din rarele propuneri de guverne care are cam o treime din membri femei", a spus Ciolos.

Guvernul Ciolos a trecut lejer de Parlament

Cabinetul Ciolos a fost votat marti, in plenul reunit, de o majoritate confortabila. 389 de senatori si deputati au votat pentru echipa de tehnocrati condusa de Dacian Ciolos, in timp ce 115 parlamentari s-au exprimat impotriva.

Singurele formatiuni care au anuntat oficial ca nu vor sustine acest guvern au fost ALDE, Miscarea Populara si PND, care insa nu numara asa de multi parlamentari (115), asa incat se pare ca nu toti alesii au ascultat indemnul de partid de a vota Cabinetul Ciolos.

Marti seara, atat premierul, cat si ministrii sai au depus juramantul, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni.

Presedintele Iohannis a tinut un discurs dupa ce Guvernul a depus juramantul, felicitandu-i pe membrii sai pentru curajul de a prelua aceste portofolii in conditiile in care partidele nu au venit cu niciun nume de politician pentru functia de premier.

I.O.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#guvern Dacian Ciolos, #ministrii femei Guvern Ciolos, #Guvern Ciolos treime femei , #premier