Prima reactie a lui Dacian Ciolos dupa demisia ministrului Culturii: Nu sunt deloc bucuros

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 21:25
2688 citiri
Prima reactie a lui Dacian Ciolos dupa demisia ministrului Culturii: Nu sunt deloc bucuros
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a reactionat, miercuri seara, dupa demisia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, care s-a retras din Guvern in contextul scandalului de la Opera Nationala Bucuresti.

"Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, si-a depus mandatul astazi cu speranta ca gestul sau va contribui la detensionarea situatiei de la Opera Nationala. Din pacate, un sir de decizii grele si tensiuni acumulate de-a lungul timpului au facut ca procesul de reforma pe care Vlad l-a incercat la Opera sa nu mearga in directia pe care am dorit-o cu totii.

Reforma, atitudinea moderna, performanta in institutiile de cultura si in actul managerial cultural au fost obiectivele lui Vlad pe care, pana acum, a reusit sa le impuna, cu exceptia acestei situatii punctuale, nefericite si grave de la Opera", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Premierul a punctat ca trebuie sa se mearga inainte cu directia reformista in ceea ce priveste managementul cultural, aceasta fiind si principala contributie pe care Vlad Alexandrescu o lasa in urma si pentru care vrea sa-i multumeasca public.

Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

"De asemenea, vreau sa-l rog sa continue sa ne sprijine intr-un alt proiect pe care l-a lansat si care trebuie sa mearga inainte: subscriptia publica pentru achizitia 'Cuminteniei Pamantului'. Mai sper ca decizia lui de astazi sa-i convinga pe toti artistii de la Opera ca vor putea gasi la Ministerul Culturii acel pol de stabilitate si decizie administrativa coerenta de care au nevoie.

Nu sunt deloc bucuros ca a trebuit sa ajungem aici pentru a detensiona situatia si fac un apel la toti cei implicati in viitorul Operei Nationale sa inteleaga ca toleranta reciproca, dialogul si constiinta responsabilitatii actului artistic sunt obligatorii pentru a merge mai departe", a incheiat premierul.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, si-a anuntat oficial demisia, miercuri dupa-amiaza, pe Facebook. Acesta a explicat ca situatia de la Opera Nationala este una "intolerabila".

Dupa demisia sa mai multe persoane publice au transmis mesaje de sustinere, printre care jurnalista Luiza Vasiliu, activistul Claudiu Craciun, antreprenorul Cosmin Alexandru, Dan Perjovschi si Tudor Chirila, si chiar s-a organizat un miting in favoarea sa.

Mai mult, s-a realizat si o petitie pentru Mentinerea lui Vlad Alexandrescu in functia de Ministru al Culturii, care a fost semnata in cateva ore de peste 1.100 de persoane.

A.G.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Ciolos demisie Alexandrescu, #Ciolos demisie ministrul Culturii, #Ciolos demisie Vlad Alexandrescu , #premier