Previziunile lui Dacian Cioloș după alianța PNL-PSD: „Social-democrații o să fure tot ce se poate fura și o să conteste PNRR”

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 14:51
4218 citiri
Previziunile lui Dacian Cioloș după alianța PNL-PSD: „Social-democrații o să fure tot ce se poate fura și o să conteste PNRR”
Președintele USR Dacian Cioloș le-a transmis celor din PNL că încă mai pot renunța la alianța cu PSDFOTO Hepta

Președintele USR Dacian Cioloș a lansat vineri, 19 noiembrie, un mesaj critic ca urmare a alianței dintre PNL și PSD, precizând că formațiunea liberală a devenit „a cincea roată de la căruța PSD”. Cioloș e de părere că odată ajunși la putere, social-democrații vor „fura tot ce se poate fura”.

PNL a reușit să arunce copilul și să păstreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coaliție guvernamentală a devenit a cincea roată la căruța PSD. Primele măsuri anunțate sunt parte a programului populist al PSD, așa cum era și de așteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o să înceapă să fure tot ce se poate fura și să conteste Planul Național de Relansare și Reziliență, astfel încât atunci când vor fi prinși și penalizați să invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis”, a afirmat Dacian Cioloș.

Liderul USR a adăugat apoi că nu e prea târziu pentru ca PNL „să ia atitudine” și că guvernarea cu PSD va însemna o șansă irosită.

„Cred că nu e prea târziu să le cerem politicienilor responsabili din PNL să ia atitudine și să salveze ce se mai poate salva. Rotativă sau nu, guvernarea cu PSD va însemna irosirea speranței de modernizare a țării și o permanentă cursă de măsuri populiste luate pentru a se câștiga iluzorii puncte electorale.

Deși PNL trebuie să își definească singur relația cu propriii alegători și susținători, trebuie spus că perspectiva revitalizării PSD care se vede cu guvernarea în brațe este terifiantă. România are nevoie de un sistem pluripartidic funcțional, nu o întoarcere la un pseudopartid unic, care cultivă populismul și extremismul pentru a se arăta pe sine ca pe un rău mai mic”, a mai afirmat fostul lider Renew Europe.

Mai departe, Cioloș a lansat noi critici către PSD, în timp ce despre „capitularea PNL” spune că reprezintă o „rușine fără margini”.

„PSD a fost și este un partid toxic, unul care a ținut România pe loc în trecutul recent și își dorește să rămână în continuare la butoane pentru a controla și viitorul nostru. Capitularea PNL este o rușine fără margini și ne preocupă mai mult soarta reformelor decât o dispută cu acest partid care a ales să se sinucidă politic.

USR rămâne singura forță politică pentru care schimbarea și modernizarea României înseamnă o viață mai bună pentru români. Suntem singurii care nu cădem în capcana discursurilor populiste de dragul unui vot și suntem singurii responsabili într-o clasă politică incapabilă să își înțeleagă rolul fundamental pentru viitorul nostru comun. Avem datoria să nu capitulăm în fața acestui monstru politic cu două capete plus coada UDMR”, a conchis Cioloș.

PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL trece prin momente dificile cu doar câteva luni înainte de alegeri. Motivul principal este reprezentat de listele comune pentru alegerile locale, iar mulți dintre liderii din teritoriu au...
PNL Timiș se opune alianței electorale "contra naturii" cu PSD: "Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise"
PNL Timiș se opune alianței electorale "contra naturii" cu PSD: "Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise"
Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seara. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului...
#Dacian Ciolos USR, #presedinte usr dacian ciolos, #alianta PSD PNL, #negocieri PNL PSD, #criza politica Romania , #stiri Dacian Ciolos