Ponta si Basescu il ataca pe Ciolos pentru alianta cu Macron: Lupta pentru tara lui, Franta

Duminica, 07 Iulie 2019, ora 23:09
9078 citiri
Ponta si Basescu il ataca pe Ciolos pentru alianta cu Macron: Lupta pentru tara lui, Franta
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier Victor Ponta si fostul presedinte Traian Basescu au inceput un razboi al declaratiilor la adresa lui Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe, din Parlamentul European.

Ponta sustine ca Ciolos nu lupta deloc pentru Romania, ci pentru Franta, acesta fiind motivul, spune el, pentru care niciun roman nu a obtinut o functie de conducere in UE.

"Nu este de ras - este de plans! Dacian Ciolos a negociat si luptat (ca de obicei) pentru tara lui - Franta! Problema noastra este cine negocieaza si cine se lupta pentru Romania!

Marea negociere pentru principalele posturi de conducere la nivelul Uniunii Europene a dus la un rezultat trist - nicio persoana nascuta si crescuta in Estul Europei (sau in oricare dintre cele 13 tari intrate in UE dupa 2004) nu a primit nimic!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

El spune ca ramane de vazut ce portofoliu va fi obtinut de Romania la nivelul Comisiei Europene.

"In 2007 am primit un portofoliu nesemnificativ - am si uitat ca l-am avut pentru ca nimeni nu intelegea ce avea in attibutii. In 2009 Nicolas Sarkozy a vrut ca Franta sa aiba 2 comisari - si asa a ajuns Dacian Ciolos la Agricultura (cu complicitatea lui Traian Basescu - dispus oricand sa faca ceva si cu 'licuriciul' european, nu doar cu cel transatlantic) . In mandatul lui Ciolos agricultorii francezi au primit subventii tot de 3 ori mai mai decat cei romani.

In 2014, prin negocierea mea cu Hollande si Renzi si avand sprijinul lui Juncker, Romania a primit ceva important - Dezvoltare Regionala! Avand-o pe Corina Cretu (si echipa ei de asistenti romani) am adus in tara inca 10 miliarde de euro, si propunerea pentru viitorul buget este oricum mai mare cu inca 6.

In 2019 va negocia Klaus Iohannis dar numirea o face Viorica Dancila - sa ne rugam sa obtinem ceva semnificativ pentru Romania! Ajung insa rugaciunile? Noi vrem un Comisar ProRomania- sa tina cu Romania!", a scris Ponta.

Basescu: Macron nu este in stare sa o reinnoiasca Franta

Si Traian Basescu, acum europarlamentar, a avut o serie de critici la adresa fostului premier tehnocrat. Basescu spune ca Dacian Ciolos este doar un executant de mandat al presedintelui Frantei Emmanuel Macron si nu are dreptul sa gandeasca singur, sustinand ca Macron, daca nu a reusit cu reformele in Franta, nu va reusi nici la nivelul UE.

"Ma enerveaza ce a facut Macron, iar el, noi il vedem pe Ciolos ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este ca, spre deosebitede ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialistii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Si atunci trebuie sa iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, aceasta miscare pentru Europa, reinnoirea Europei.

Nu o sa reinnoiasca Macron pentru ca nu este in stare sa o reinnoiasca Franta. Reformele acute de care are nevoie Franta nu a reusit la el acasa si vine prin Ciolos sa reformeze UE. Sper sa nu fie reformata dupa viziunea lui", a declarat Traian Basescu, la Romania Tv, potrivit Mediafax.

Fostul presedinte, actual europarlamentar, Basescu spune ca numirile de la nivelul UE nu au nicio legatura cu unitatea despre care vorbeau liderii europeni la Sibiu.

Despre Ciolos, Basescu completeaza: "Nu credeti ca are dreptul sa si gandeacsa cand il are sef pe Macron. Ciolos lucreaza pe mandat dat de Macron. Ciolos este executant de mandat".

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a fost ales liderul nou-infiintatului grup "Innoim Europa" din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, miscarea "En marche" si Alianta USR-PLUS. Europarlamentarii Pro Romania nu au fost acceptati in Renew Europe.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Ponta critica Ciolos alianta Macron, #Basescu critica Ciolos alianta Macron , #Renew Europe