Partidul lui Ciolos - amanat in instanta de 7 luni, desi trebuia sa iasa in 30 de zile. Avocat: Se incearca tergiversarea prin toate mijloacele

Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 21:14
11274 citiri
Partidul lui Ciolos - amanat in instanta de 7 luni, desi trebuia sa iasa in 30 de zile. Avocat: Se incearca tergiversarea prin toate mijloacele
Foto: Facebook Dacian Ciolos

Avocatul care reprezinta in instanta Miscarea Romania Impreuna, Tiberiu Petrescu, a declarat ca se incearca tergiversarea infiintarii acestei formatiuni politice prin toate mijloacele, printre acestea numarandu-se invocarea lipsei de aparare si solicitarea de termen pentru achitarea taxei de timbru.

El a spus ca, in mod normal, nu ar trebui sa dureze mai mult de sfarsitul lunii ianuarie, jumatatea lunii februarie 2019 pana la inregistrarea Miscarii Romania Impreuna in Registrul partidelor, cu toate caile de atac ce ar putea fi exercitate.

"Deja cred ca sunt 7 luni de cand s-au depus actele. Legea 14/2003 da un termen de maxim 15 zile sa se pronunte judecatorul de la tribunal pe aceasta cerere. Exista posibilitatea legala ca orice parte, orice terta persoana, sa faca o cerere de interventie atunci cand ii sunt incalcate niste drepturi proprii (...) au existat pana acum trei cereri care au fost solutionate cu respingerea lor (...) astazi am avut iarasi termen cu alte doua cereri care au aparut intre timp la dosar. Se incearca tergiversarea infiintarii acestei formatiuni politice prin toate mijloacele, se invoca lipsa de aparare, se solicita termen pentru a achita taxa de timbru (...) . Cererile de azi nu au apucat sa fie discutate, pentru ca ne-au cerut termen pentru taxa de timbru si asa mai departe, cu toate ca am achitat eu taxa de timbru si am inclus-o la dosar si nu au acceptat, au spus: 'Nu, ne-o platim noi!'", a spus avocatul.

El spera ca instanta sa se pronunte la termenul din 7 decembrie.

"Pe 7 decembrie e termen, ar trebui sa se pronunte pe 7 decembrie (...) daca acei terti intervenienti au dreptul la cale de atac probabil ca vor ataca hotararea Tribunalului si atunci se muta dosarul la Curtea de Apel (...) in mod normal (cu tot cu posibile cai de atac n.r.) nu ar trebui sa mai dureze mai mult de sfarsitul lui ianuarie, jumatatea lui februarie (...) aceasta e o procedura de urgenta. In mod normal, trebuia sa dureze 15 zile de la momentul in care s-a implinit un termenul de opozitie, deci, va dati seama ca de la 30 de zile in total, termen in care trebuia sa se finalizeze o astfel de procedura, dureaza deja de 200 si ceva de zile", a spus Petrescu.

Avocatul a informat ca, in afara de solicitarile interventie, in dosar a mai fost o cerere de stramutare si patru-cinci de recuzare.

Intrebat cine are interesul sa tergiverseze inregistrarea in Registrul partidelor, avocatul a raspuns: "E greu de spus. Unii sunt interesati sa-si faca imagine, pentru ca, imediat dupa ce ies din sala de judecata, incep si posteaza pe Facebook: 'I-am blocat, ii amanam!', altii probabil, nu stiu, nu am informatii, dar probabil sunt trimisi si de adversari politici, nu imi dau seama".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Partid Ciolos amanat instanta , #Miscarea Romania Impreuna
Comentarii
Poza Bill_Gates
Bill_Gates
rank 5
Gagauzii de la Sputnik fac spume cind aud numele domnului Ciolos.