Miscarea Romania Impreuna - manual de intrebuintare trimis de agentia de branding care s-a ocupat de lansarea partidului lui Ciolos

Marti, 03 Aprilie 2018, ora 14:34
8345 citiri
Miscarea Romania Impreuna - manual de intrebuintare trimis de agentia de branding care s-a ocupat de lansarea partidului lui Ciolos
Foto: Facebook/ Romania Impreuna

Este partidul lui Dacian Ciolos unul de stanga sau de dreapta? Sa ii spunem, mai direct, MRI, Ro plus sau Impreuna? Ce solutii propune pentru temele cronicizate deja pe agenda sociala, de la scoala si spital pana la reforma fiscala? Raspunsurile au venit de unde nimeni nu se astepta, si anume de la agentia care s-a ocupat de identitatea noului partid, sub forma unui... manual de intrebuintare.

E Miscare, nu partid, pentru ca oamenii nu mai au incredere intr-un partid politic, un concept delegitimat in Romania. In plus, Dacian Ciolos si echipa ne propun mai degraba un proiect de tara, al "guvernantilor de profesie", care nu are nevoie de o asumare ideologica.

Iata, asadar, cum ne spune agentia Brandient, care a anuntat ca a lucrat pro bono pentru formatiunea lui Dacian Ciolos, ca trebuie intelese elementele de identitate ale Miscarii Romania Impreuna:

I. Ce este si ce nu este Miscarea Romania Impreuna?

Raspuns: Este un proiect de tara si mai putin un partid politic.

"Grupul din spatele Miscarii Romania Impreuna nu este format din politicieni, ci din profesionisti recunoscuti in domenii publice si private, si cu o experienta relevanta de administrare si guvernare - experienta care in 2016 s-a concretizat intr-o lectie data "guvernantilor de profesie" reprodusi de partidele politice in ultimii 28 de ani", ne explica manualul de identitate.

II. Ce orientare ideologica are partidul? E de stanga? E de dreapta? Isi asuma centrul?

Raspuns: Ideologia Miscarii Romania Impreuna este simpla:o schimbare in bine, de care sa profite toata societatea romaneasca, nu mai poate sa fie facuta astazi prin impunere, prin "buna-vointa" unui partid care "da ceva" pentru a fi votat, ci doar printr-o actiune colaborativa in care trebuie sa se inscrie cat mai multi romani cu intentii bune pentru patria lor; acestia nu vor vota ca sa li arunce firimituri de la masa celor "alesi", ci vor vota ca sa li se ofere un context sanatos in care sa poata sa creeze prosperitate pentru familiile si comunitatile lor.

III. De ce Miscare si nu Partid?

Raspuns: "Degradarea clasei politice in ultimele trei decenii a erodat si intelesul atasat cuvantului "partid". Nevoia de atragere a cat mai multi oameni pe care nu ii leaga interese "de partid" sau "personale", ci interese de bine national, de constructie si angajament national, este mai bine exprimata prin "miscare", decat prin "partid".

III. De ce varianta scurta a numelui partidului este "Impreuna" si nu un acronim?

Raspuns: Pentru ca Impreuna este ADN-ul pur al grupului care a generat aceasta miscare, si a fost folosit ca atare inca de la inceputul anului 2017 in sintagma "Schimbam Romania Impreuna". (...) Pentru ca este o miscare. Iar Impreuna - ca varianta prescurtata a identitatii verbale, este o chemare!"

IV. De ce simbolul RO+?

Raspuns: Un "plus" nu are nevoie de explicatii, nu este o metafora, ci o notiune simpla si la indemana intelegerii oricui.

IV. Ce urmeaza?

Raspuns: O incercare, a fiecaruia dintre noi, cei carora le pasa de patria lor, de ei si de familiile lor, sa accepte ca la nivel national, orice proiect are sanse si viitor doar daca este sustinut impreuna de toti cei care nu mai au nimic de pierdut, decat chiar destinul lor in Romania.

Fostul premier Dacian Ciolos si echipa pe care si-a format-o au, incepand de saptamana trecuta, si o identitate politica, partidul Miscarea Romania Impreuna, ale carui acte de infiintare au fost depuse la tribunal.

Anuntul a fost facut chiar de Dacian Ciolos, intr-o conferinta de presa in care a prezentat, detaliat, atat fundamentele pe care se asaza doctrinar acest nou partid, cat si elementele de identitate vizuala, logo-ul si pagina web dedicate, www.romaniaimpreuna.ro.

"Avem nevoie de mai mult de o actiune civica, avem nevoie de o asumare politica", a explicat Dacian Ciolos.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ciolos Romania Impreuna, #branding ideologie partid , #premier