Mesajul lui Ciolos pentru Romania, de la Consiliul European (Video)

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 23:055300 citiri
Mesajul lui Ciolos pentru Romania, de la Consiliul European (Video)
Foto: Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos afirma ca, in calitatea pe care o are, va face ce ii sta in putere pentru un rol cat mai activ al Romaniei in Uniunea Europeana.

"Cred intr-o familie europeana puternica si voi face ce imi sta in putere in calitate de prim-ministru pentru un rol cat mai activ al Romaniei in Uniunea Europeana. Este singurul mod in care putem utiliza pe deplin beneficiile integrarii", afirma premierul Dacian Ciolos intr-o postare pe pagina sa de Facebook legata de participarea sa la prima sesiune de lucru a Consiliului European.

Seful Executivului subliniaza ca principala tema de discutii a sefilor de state si de guverne o reprezinta migratia, "un subiect cu sensibilitate politica si care preocupa atat statele membre cat si pe cele din vecinatate in momentul de fata".

"Asa cum am spus si in fata Parlamentului Romaniei, pozitia mea este una clara: UE trebuie sa insiste in primul rand pe intelegerea si tratarea cauzelor migratiei, iar apoi pe identificarea masurilor optime pentru a tine sub control migratia ilegala si necontrolata", mai spune Ciolos, adaugand ca liderii europeni vor "cauta adoptarea unei concluzii privind situatia din Siria" si vor dezbate propunerea de prelungire cu 6 luni a sanctiunilor impuse Federatiei Ruse.

Potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului, la inceputul sesiunii de lucru a Consiliului, Ciolos a discutat informal cu mai multi lideri europeni - cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu presedintele Frantei, Francois Hollande, cu cancelarul german, Angela Merkel, si premierul Ungariei, Viktor Orban.