Il va sustine Miscarea Romania Impreuna pe Iohannis pentru al doilea mandat? Ciolos evita un raspuns direct

Luni, 02 Aprilie 2018, ora 14:45
3753 citiri
Il va sustine Miscarea Romania Impreuna pe Iohannis pentru al doilea mandat? Ciolos evita un raspuns direct
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Abia intrat in politica oficiala, odata cu cererea depusa la tribunal pentru formarea unui nou partid, Miscarea Romania Impreuna, fostul premier Dacian Ciolos a evitat un raspuns frontal in ceea ce priveste sprijinul pentru un al doilea eventual mandat prezidential al lui Klaus Iohannis.

"Deci aici nu e vorba doar de ce crede Dacian Ciolos, de ce cred eu, ci de care este strategia partidului. (...) Nu pot acum sa spun eu si sa-mi iau un angajament in numele unui partid care, inca o data, nu exista, dar pentru mine si cu siguranta, pentru noi, pentru viitorul partid, va fi important sa sustinem candidatul cu cele mai mari sanse la alegeri vizavi de coalitia majoritara din Parlament in momentul de fata", a declarat Ciolos duminica seara, la Realitatea Tv.

Ciolos a adaugat ca presedintele Iohannis este un om in care are incredere.

"Sigur, domnul presedinte Iohannis stie ca poate conta pe sustinerea mea, in masura in care continua cu acelasi mod de abordare cu care ne-am obisnuit pana acum. E un om in care eu am incredere, e un om care a facut mult pentru Romania mai ales in acest context dificil in 2017 si care, din punctul meu de vedere, atat cat il cunosc, cred ca a si evoluat mult", a explicat acesta.

Intrebat daca, dupa ce nu a mai fost premier, s-a mai intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, Dacian Ciolos a raspuns ca a avut discutii "de mai multe ori" cu seful statului.

Fostul premier Dacian Ciolos si echipa pe care si-a format-o vor avea si o identitate politica, partidul Miscarea Romania Impreuna, ale carui acte de infiintare au fost depuse la tribunal.

Anuntul a fost facut chiar de Dacian Ciolos, intr-o conferinta de presa in care a prezentat, detaliat, atat fundamentele pe care se asaza doctrinar acest nou partid, cat si elementele de identitate vizuala, logo-ul si pagina web dedicate, www.romaniaimpreuna.ro.

"Avem nevoie de mai mult de o actiune civica, avem nevoie de o asumare politica", a explicat Dacian Ciolos.

Ar fi interesant pentru Romania ca PSD sa treaca la conservatori si sa lase loc pentru un adevarat partid social-democrat. Poate chiar partidul lui Dacian Ciolos?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dacian Ciolos Iohannis partid, #Romania Impreuna Cotroceni , #premier