Guvernul lui Ciolos prinde contur: Cele mai noi nume vehiculate

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 15:56
15542 citiri
Guvernul lui Ciolos prinde contur: Cele mai noi nume vehiculate
Foto: Arhiva Ziare.com

Formarea noului Guvern este cel mai important subiect politic al saptamanii, dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, marti, pe Dacian Ciolos pentru functia de premier.

Zeci de nume au fost vehiculate pentru a-i inlocui pe membrii guvernului demisionar si bursa zvonurilor se imbogateste zilnic cu alti potentiali ministri.

Bursa zvonurilor: Un draft al Guvernului Dacian Ciolos

Discutiile sunt inca in toi, negocierile continua si lista exacta poate suferi modificari pana in ultimul moment. Ziare.com a aflat, insa, care sunt numele care aproape sigur vor conduce portofolii in Cabinetul Ciolos.

Primul dintre ele este cel al lui Achim Irimescu, pentru Ministerul Agriculturii. Irimescu a fost secretar de stat, intre anii 2012-2014, in cadrul ministerului pe care il va conduce. Acum este ministru-consilier in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei de la Bruxelles si sef al departamentului de agricultura.

O a doua confirmare a venit pentru Ministerul Mediului. Sursele citate anterior ne-au declarat ca acest portofoliu ii va parveni lui Dragos Bucurenci. Potrivit CV-ului postat pe blogul personal, Bucurenci este consultant si trainer in comunicare, activist civic si jurnalist. A lucrat pentru numeroase organizatii non-profit, printre care Salvati Copiii, British Council, Salvati Delta sau MaiMultVerde.

Cel mai probabil un loc in noul Executiv va ocupa si Aura Raducu. Sursele noastre ne-au spus ca ea este agreata pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene. Raducu este manager principal la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Se pare ca zvonurile conform carora Dudu Ionescu va conduce Ministerul de Interne (pastorit pana la inceputul saptamanii de Gabriel Oprea), sunt adevarate. Ionescu este actualmente consilier al presedintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate nationala.

El a mai condus portofoliul Internelor in perioada Conventiei Democrate (21 ianuarie 1999 - 28 decembrie 2000). In 2003, Dudu Ionescu s-a inscris in PUR, partidul lui Dan Voiculescu, in care a stat 2 ani.

Cat despre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - cel condus de Dragnea pana la condamnarea sa in prima instanta in dosarul Refrendumului si predat apoi apropiatei sale, Sevil Shhaideh - acesta va fi preluat de social-democratul Vasile Dancu. Dancu nu mai este de ani buni in structurile de conducere ale partidului, insa a ramas in continuare membru simplu. El s-a concentrat pe Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) pe care il conduce.

Cum ar putea arata Guvernul Ciolos - Bursa zvonurilor

Bursa zvonurilor ministrilor lui Ciolos: Fostul sau sef de cabinet dezminte prezenta in Guvern

Daniel Fenechiu: Ciolos a spus ca ministrii vor fi tehnocrati, poate cu una, doua exceptii

Totodata, sursele citate ne-au declarata ca niciunul dintre actualii ministri nu vor ramane in noul Guvern iar portofoliile pe care se poarat negocierile cele mai aprinse sunt Finantele si Justitia.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, joi seara, dupa ce a avut o prima runda de discutii cu partidele, ca va pastra aceeasi structura a Guvernului, deci vom avea acelasi numar de ministere, cu aceleasi denumiri ca in cazul Executivului lui Victor Ponta.

Dacian Ciolos, primul mesaj pe Facebook dupa ce a fost desemnat premier

Ciolos a subliniat ca nu va putea include in programul de guvernare toate cerintele formatiunilor politice, insa discutiile de miercuri si joi au avut ca scop trasarea unor prioritati.

Ciolos a mai anuntat ca la sfarsitul acestei saptamani va prezenta lista ministrilor. Echipa va fi prezentata luni in Parlament, in vederea audierilor in comisiile de specialitate, iar marti va fi votul de investitura in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dacian Ciolos premier guvern lista ministri, #listra ministri guvern Ciolos , #premier