Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a fost respins: „Cei care ne acuză că blocăm găsirea unei soluții au respins azi singura soluție”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 13:112175 citiri
Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a fost respins: „Cei care ne acuză că blocăm găsirea unei soluții au respins azi singura soluție”
Președintele USR Dacian Cioloș nu a reușit să obțină votul din partea parlamentarilor FOTO Facebook / USR

Președintele USR Dacian Cioloș a declarat miercuri, 20 octombrie, după ce executivul său a fost respins la votul de învestitură din Parlament, că este ironic modul în care partidele care acuză USR că au blocat găsirea unei soluții au respins singura soluție care a apărut pentru rezolvarea crizei politice.

Dacian Cioloș: „Am fost azi în Parlamentul României cu o propunere de soluționare a crizei. Parlamentarii au discutat despre soluții, dar au respins singura soluție. Exact cei care ne acuzau pe noi că blocăm găsirea unei soluții, prin faptul că am venit azi în Parlament, exact ei sunt cei care au prelungit situația în care ne aflăm. Nu au făcut nicio propunere alternativă dar azi au vorbit din nou de lipsa de soluții.

USR și-a făcut datoria, noi rămânem în continuare cu această responsabilitate asumată de găsire a unei soluții. E important ca și celelalte formațiuni politice să găsească soluții. Au stat pe margine. Din acest moment mingea se întoarce în terenul domnului președinte. Vom vedea care sunt propunerile dânsului. Nu comentăm speculații despre ce ar putea să facă un partid sau altul. Singurul lucru pe care l-am constatat e că au stat deoparte, nu și-au sumat responsabilități.

Din puctul nostru de vedere, soluțiile înseamnă asumare. Nu am văzut asumare până acum”, a precizat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă Florin Cîțu ar putea fi o variantă de premier, Cioloș a subliniat că nu comentează „non-soluții”.

Executivul condus de premierul desemnat Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, la votul de învestitură din Parlament după ce doar 88 de aleși au votat în favoarea guvernului. Pentru a trece, Cioloș avea nevoie de partea sa 234 de voturi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News