Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 20:21 3116 citiri
Liderul USR a acuzat că instituţiile statului tolerează accesele liderilor AUR din interes politic FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”.

AUR confirmă astăzi, din nou, că este un partid cu porniri fasciste, cu un comportament inspirat din Mişcarea Legionară şi construit pentru a oferi o perspectivă populistă în politica din România. Prin listele pe care le face cu ”duşmanii” din presă, confirmă că este promotorul violenţei şi agresivităţii publice. AUR nu spune nimic despre facturi, despre corupţie, despre furtul din banul public. AUR se ocupă să facă liste de oameni care le sunt duşmani şi pe care îi vrea pedepsiţi. Libertatea presei este o valoare de căpătâi în democraţie şi ea nu se limitează doar la presa care te laudă, din contră. Sunt solidar cu G4Media.ro şi orice altă instituţie de presă menţionată deja drept ”duşmănoasă” de acest partid extremist”, a scris Dacian Cioloş, miercuri pe Facebook.

Liderul USR a mai spus că ”faptul că instituţiile statului tolerează accesele liderilor acestui partid din interes politic al unor politicieni aflaţi la putere le dă încredere acestor oameni că sunt protejaţi şi că pot face sau spune orice”.

”Consider PSD şi PNL direct vinovate de comportamentul şi dezvoltarea acestui partid fascist, iar preţul va fi plătit, ca de obicei, de societatea românească”, a conchis Cioloș.

Reacţia sa vine în contextul unei postări pe pagina de Facebook a AUR care spune următoarele: ”Haideţi să vedem care sunt cele mai toxice şi false «organe de presă». Începem noi: G4media... Completaţi voi!”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News