Dacian Cioloș nu mai merge la negocierile cu PNL. Cum s-a ajuns la anularea întâlnirii SURSE

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 13:4510350 citiri
Dacian Cioloș nu mai merge la negocierile cu PNL. Cum s-a ajuns la anularea întâlnirii SURSE
Președintele USR Dacian Cioloș ar fi discutat la telefon cu premierul interimar Florin Cîțu FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Premierul desemnat Dacian Cioloș nu mai merge la negocierea programată azi, 15 octombrie, cu PNL, conform unor surse politice. Anterior, Florin Cîțu a declarat că îi va transmite liderului USR să facă o majoritate cu PSD și AUR.

Dacian Cioloș trebuia să se întâlnească pentru o nouă rundă de negocieri astăzi cu PNL și UDMR în vederea formării unei majorități pentru votarea unui nou Executiv, precum și pentru refacerea coaliției de guvernare.

Cu toate astea, Dacian Cioloș ar fi renunțat să mai meargă la întâlnirea cu liberalii, după ce Florin Cîțu a declarat la finalul întâlnirii BEX a PNL că mandatul partidului este de a-i trimite pe reprezentanții USR să facă alianță cu PSD și AUR.

„90% din timp l-am petrecut discutând despre problemele reale ale românilor iar 10% despre partea politică. USR e parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR în urma unei moțiuni de cenzură. O majoritate USR PSD AUR arată că s-au unit împotriva unor principii.

Votul USR a însemnat ruperea coaliției de guvernare. Răspunderea politică în fața românilor revine USR și alianței USR PSD AUR. Resposnabilitatea politică pentru refacerea unui guvern revine celor care au dărâmat guvernul”, a declarat Florin Cîțu vineri, la finalul ședinței de Birou Executiv a PNL.

Președintele liberal a adăugat apoi că dacă USR nu va reuși să găsească o majoritate, PNL va negocia cu toate partidele responsabile, mai puțin AUR, lăsând astfel o poartă deschisă către PSD.

„Premierul desemnat are datoria morală de a găsi sprijinul la PSD și AUR. Dacă premierul desemnat Dacian Cioloș nu va reuși să găsească o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele responsabile, excluzând AUR”, a adăugat Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă PNL ar accepta să vină cu un alt premier decât Florin Cîțu, acesta din urmă a precizat că în interiorul partidului „nu se discută așa ceva”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News