Dacian Ciolos ii solicita Angelei Merkel conditionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 18:48
2877 citiri
Dacian Ciolos ii solicita Angelei Merkel conditionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept
Foto: Facebook/ Dacian Ciolos

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, lider al grupului Renew Europe, a cerut, miercuri, in plenul Parlamentului European, in cadrul discursului sau adresat cancelarului Angela Merkel, ca acordarea fondurilor europene sa fie conditionata de respectarea statului de drept.

Solicitarea presedintelui Renew Europe a venit in contextul dezbaterii prioritatilor presedintiei germane a Consiliului UE cu Angela Merkel.

"De curand ati spus ca este nevoie sa avem mai intai bani, ca mai apoi sa discutam despre statul de drept. Permiteti-mi sa nu fiu de acord cu acest lucru. Nu construim Europa dintr-o perspectiva pur contabila. Construim Europa, asa cum ati afirmat la un moment dat, in jurul unui proiect, unei viziuni si unor valori solide. Astazi, prea multi lideri europeni continua sa atace acest proiect si tot ceea ce reprezinta el. Exemplul perfect este Viktor Orban, care este si membru al familiei dumneavoastra politice, si nu este singurul. Este vremea, doamna cancelar, sa ii infruntam pe cei care doresc sa schimbe cursul istoriei noastre.

Este timpul sa conditionam fondurile europene de respectarea statului de drept. Oportunitatea politica este, in mod clar, acolo. Utilizati acest pachet fara precedent de 1.800 de miliarde de euro ca parghie. Fiti de partea europenilor, a tuturor europenilor, pentru a putea trai intr-o lume libera, dreapta si prospera. Detineti aceasta putere, doamna cancelar", a declarat Dacian Ciolos.

Presedintele Renew Europe a mai sustinut ca urgenta trebuie sa fie acum adoptarea planului de redresare si a noului Cadru Financiar Multianual.

"Ultimele prognoze economice ale Comisiei Europene ne arata, o data in plus, ca nu avem alta optiune. Viitorul europenilor este in joc. Sa cedam acum in fata diviziunilor ar fi o greseala istorica. Asadar, nu am nicio indoiala ca veti fi alaturi de presedintele Consiliului pentru a ajunge la o intelegere, saptamana viitoare", a mai precizat Ciolos.

Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Horoscop zilnic. Joi, 25 aprilie. Zodia care va câștiga niște bani
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va trebui să...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#Ciolos, #merkel, #bani, #stat, #drept , #Renew Europe