Dacian Cioloș anunță că USR va avea o echipă de guvern din umbră. „Vrem să câștigăm toate alegerile din 2024, să dăm președintele României”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 15:45
3444 citiri
Dacian Cioloș anunță că USR va avea o echipă de guvern din umbră. „Vrem să câștigăm toate alegerile din 2024, să dăm președintele României”
Preşedintele USR FOTO Facebook/ Dacian Cioloș

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat miercuri că Florin Cîţu nu a încercat niciodată, după ce a picat Guvernul, să refacă coaliţia cu USR, condiţia lui fiind doar să fie premier, şi a ales, astfel, să arunce PNL în braţele PSD.

Despre ultimele consultări, Cioloş a spus că a fost o întâlnire de confirmare a unui deal care era deja făcut, în condiţiile în care partidele îşi împărţeau deja funcţiile şi se ştia cine e premierul. USR îşi va face un guvern din umbră, a anunţat Cioloş la Digi 24.

”Noi am fost dispuşi să refacem coaliţia, ceea ce ne duce la presupunerea că soluţia asta era pregătită şi anticipată. Vă spun că a fost foarte clar domnul general Ciucă, că nu are mandat de a reface coaliţia PNL-USR”, a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a mai spus că, după moţiune era clar că Florin Cîţu nu mai poate fi premier.

”Cred că toată lumea a înţeles, mai puţin Cîţu, dar tot nu i-a ieşit, nici cu PSD şi a aruncat PNL-ul în braţele PSD-ului”, a spus el.

Cioloş a mai declarat că nu avea cum să fie un guvern de coaliţie funcţional, cu Florin Cîţu premier, pentru că ”nu ştie să lucreze în echipă”.

”Când Florin Cîţu decide pe persoană fizică, în anumite lucruri, nu are cum să funcţioneze un guvern de coaliţie, aici este vorba de Guvernul României (...) Florin Cîţu nu a încercat serios niciodată, după ce a picat Guvernul, să refacă coaliţia. Condiţia lui a fost: să fiu eu premier, nu contează dacă negoiez cu USR sau cu PSD, câtă vreme menţin posibilitarea ca eu să fiu premier”.

Cioloş a mai spus că ultimele consultări nu au fost consultări, ”ci o întâlnire de confirmare a unui deal care era deja făcut, inclusiv cu preşedintele”, şi a arătat că peşedintele se văzuse deja cu liderii celor trei partide.

”Preşedintele Iohannis a năşit înţelegerea asta dintre PSD şi PNL”, a spus Cioloş.

Preşedintele USR a spus că partidul său va fi în Opoziţie, cu ţinta de a reveni la guvernare şi a anunţat că vor face un guvern din umbră. ”Vom avea o echipă de guvern din umbră, vom avea cel puţin doi colegi pe fiecare portofoliu, domeniu”, a afirmat Cioloş, precizând că România ar putea funcţiona şi cu un Guvern cu 12 ministere.

Liderul USR a precizat că partidul se va pregăti pentru alegerile din 2024 când vrea să câștige pe linie, inclusiv prezidențialele.

„USR se va pregăti pentru 2024 propunând o alternativă de dezvoltare a României. Vrem să câștigăm toate alegerile. Să dăm președintele și să fim primul partid dintr-o coaliție de guvernare. Sigur, ne dorim să câștigăm alegerile și să dăm noi guvernul dar știm că e dificil. Dar vrem să fim vioara întâi, a declarat Dacian Cioloș, la Digi 24.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Dacian Ciolos, #USR, #guvern, #PNL, #PSD, #Florin Citu , #stiri Dacian Ciolos
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Umbra, ZERO, tot un drac e. Oftica roade plaminii.
Poza Constant
Constant
rank 5
Numai ciupercile si mucegaiurile cresc la umbra.