Dacian Cioloș decide diseară dacă rupe USR SURSE

Luni, 23 Mai 2022, ora 16:48
6109 citiri
Dacian Cioloș decide diseară dacă rupe USR SURSE
Părerile sunt împărțite printre susținătorii lui Cioloș FOTO Hepta

Europarlamentarul USR Dacian Cioloș va avea diseară o întâlnire online cu mai mulți apropiați din partid pentru a decide dacă rămân în USR sau dacă fondează o nouă formațiune politică, susțin surse politice pentru ziare.com.

Printre cei care vor participa la discuție se numără eurodeputații Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu și Alin Mituță.

Dacian Cioloș i-a chemat săptămâna trecută la Bruxelles pe mai mulți parlamentari USR proveniți din vechiul PLUS pentru a discuta despre viitorul lor politic, însă majoritatea nu vor să plece din USR, susțin sursele citate. Singurii parlamentari care sunt dispuși să-l urmeze pe Cioloș sunt Andrei Lupu și Ștefan Pălărie. Plus europarlamentarii Tudorache, Pîslaru, Mituță și Ramona Strugariu, toți loiali fostului premier tehnocrat.

În acest moment, părerile sunt împărțite printre susținătorii lui Cioloș. Unii spun că nu mai pot rămâne în USR atât timp cât team Barna (transformată în team Drulă) controlează partidul, prin urmare insistă pentru o nouă formațiune politică. Pe de altă parte, sunt multe voci care susțin că un nou partid politic n-ar face altceva decât să canibalizeze electoratul USR și, în final, ambele partide să aibă rezultate slabe la alegerile din 2024.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Decizie fermă a Federației Turce de Fotbal. Ce se întâmplă la meciuri din acest weekend
Decizie fermă a Federației Turce de Fotbal. Ce se întâmplă la meciuri din acest weekend
Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat, vineri, că începând din acest weekend la meciurile importante din primul eşalon vor fi aduşi arbitri VAR străini. “Ca urmare a...
David Popovici și decizia care a provocat indignare: ”Nu e vorba despre mofturi”
David Popovici și decizia care a provocat indignare: ”Nu e vorba despre mofturi”
Pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară, înotătorul David Popovici vrea să aibă proprii agenți de securitate și să stea la un hotel aflat în apropierea bazinului...
#Dacian Ciolos, #decizie, #rupere, #USR , #stiri Dacian Ciolos