Dacian Cioloș, revoltat că autoritățile permit acțiunile extremiste: ”Huliganismul celor de la AUR este sprijinit prin lipsa de acțiune a statului”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 20:20
2228 citiri
Dacian Cioloș, revoltat că autoritățile permit acțiunile extremiste: ”Huliganismul celor de la AUR este sprijinit prin lipsa de acțiune a statului”
Polițiștii timișoreni au deschis un dosar penal pentru violarea sediului profesional după protestul AUR FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, și-a exprimat vineri, 14 ianuarie, revolta față de acțiunile unor politicieni extremiști, precum Diana Șoșoacă sau George Simion. Fostul premier a acuzat instituțiile statului că le permit acestora să încalce legea.

Cioloș a acuzat partidul AUR de ”huliganism”.

”De la Diana Şoşoacă, pe care nimeni nu avea curaj să o întrebe de ce nu purta mască, în timp ce o ţară întreagă trebuia să o facă, şi până la asaltul asupra Parlamentului acum câteva săptămâni sau intrarea de astăzi prin forţă şi agresiune în clădirea primăriei din Timişoara, toate sunt permise şi susţinute de către autorităţile statului”, a scris liderul USR pe Facebook.

El a lansat un apel către angajaţii instituţiilor care trebuie să asigure respectarea legii să îşi facă datoria şi ”să ia în serios aceste derapaje” de la regulile unei societăţi funcţionale. Potrivit acestuia, ”mişcarea extremistă” din România nu este una născută dintr-o ideologie susţinută de societate.

”Vorbim de un grup politic pe care statul român, prin instituţiile sale, îl tolerează atunci când vine vorba de finanţările cel puţin dubioase, pe care îl sprijină prin lipsa de acţiune în faţa manifestărilor huliganice şi toate astea, pentru că forţelor politice aflate la guvernare le e teamă de o adevărată revoluţie în societate. Când cetăţenii cereau demisia guvernului în Piaţa Victoriei, au apărut grupuri huliganice din galeriile de fotbal din care făcea parte şi George Simion. S-a acţionat cu maximă forţă împotriva unor familii cu copii care protestau paşnic, motivându-se o lovitură de stat, un complot inexistent cu maşini încărcate cu cocktail-uri Molotov şi nimeni nu a răspuns în niciun fel pentru acele agresiuni complet nejustificate”, a mai scris Cioloş.

Reacția liderului USR vine după ce, vineri, copreședinteel AUR, George Simion, a postat pe Facebook o înregistrare video a momentului în care a intrat în Primăria Timişoara, alături de câteva zeci de persoane care scandau ”Hei, Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta!”. Simion a reuşit să intre în clădire după ce declarase că a găsit alte două uşi închise.

Ulterior, într-o declaraţie susţinută în stradă, liderul AUR a afirmat că Dominic Fritz ar ocupa ilegal funcţia de primar.

”Am dat peste un pupil al domnului Klaus Iohannis. El fiind PNL, a venit să îi facă campanie lui Dominic Fritz, paraşutat aici, la Timişoara, din Germania, fără viză permanentă de domiciliu. Omul acesta ocupă ilegal funcţia de primar şi trebuie să ştie toată ţara acest lucru. Nu mai vrem paraşutaţi şi alte specii de genul acesta”, a mai spus Simion.

Ulterior, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a declarat că ”o bandă de membri şi simpatizanţi ai AUR, în frunte cu George Simion”, au pătruns ilegal în sediul primăriei ”prin forţă fizică”, cu scopul de a crea ”haos şi panică în instituţie şi printre timişorenii” care se aflau în sediu.

Edilul a acuzat faptul că Jandarmeria şi Poliţia Locală ar fi asistat ”impotente” la acest act de violenţă.

Jandarmeria Română a precizat, printr-un comunicat, că nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara şi că ”jandarmii aflaţi în zona Primăriei au acţionat imediat după ce au fost sesizaţi”.

În urma incidentului, polițiștii timișoreni au anunțat că au deschis un dosar penal pentru violarea sediului profesional.

Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
#Dacian Ciolos, #protest aur timisoara, #George Simion, #aur, #huligani, #dominic fritz, #dosar penal, #extremism , #stiri Dacian Ciolos