Dacian Cioloș anunță o nouă rundă de negocieri pentru coaliție. „Nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR” VIDEO

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 19:153112 citiri
Dacian Cioloș anunță o nouă rundă de negocieri pentru coaliție. „Nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR” VIDEO
Dacian Ciolos, presedinte USR FOTO Captură

Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat miercuri, 13 octombrie, după o primă rundă de negocieri cu USR-UDMR şi cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament, pentru formarea unei majorităţi şi a unei alianţe de guvernare, că Florin Cîţu şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat pentru o astfel de negociere şi că vineri vom avea o nouă întâlnire.

„Le-am spus care este planul meu, le-am prezentat prioritățile. Obiectivul USR e de a da un guvern cât mai repede, dată fiind gravitatea situației. Le-am spus că am venit natural către PNL și UDMR, pentru că din punctul nostru de vedere nu există altă variantă.

Florin Cîțu și Kelemen Hunor au spus că au nevoie de discuții în partid, pentru a lua un mandat. Vineri vom avea o nouă întâlnire”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul desemnat a subliniat că prioritatea, obiectivul lui şi al USR, este să dea un guvern României cât mai repede.

”Să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situaiei, nu putem aştepta prea mult. Din punctul nostru de vedere, nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR şi susţinerea minorităţilor”, a completat el.


”Vineri, vom avea o nouă întâlnire pentru a vedea deciziile în interiorul partidelor, în special domnul Cîţu, care are mâine o şedinţă a conducerii partidului”, a precizat Cioloş.„Așteptăm acum decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile și noi ne gândim la formula de guvern cu care putem merge cât mai repede în parlament. E de văzut în ce măsură își asumă PNL și UDMR.

Am fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, cu PSD sau cu AUR
Este responsabilitatea lor acum, vom vedea dacă PNL și-o asumă.

Am constatat cu toții că PNL nu a făcut o propunere de premier”, a spus liderul USR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News