Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Reacția lui Dacian Cioloș după ce PSD a cerut suspendarea importurilor de cereale ucrainene: ”Ca Pilat din Pont, se spală pe mâini de problemele fermierilor”

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 21:53
2009 citiri
Reacția lui Dacian Cioloș după ce PSD a cerut suspendarea importurilor de cereale ucrainene: ”Ca Pilat din Pont, se spală pe mâini de problemele fermierilor”
Dacian Cioloș a fost comisar european pentru agricultură FOTO Facebook

Europarlamentarul Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură, a declarat marți, 11 aprilie, că nu Ministerul de Externe negociază clauzele comerciale, în agricultură acestea fiind de competenţa ministrului Petre Daea.

Cioloș s-a referit la solicitarea PSD de a cere MAE negocierea suspendării exporturilor de cereale din Ucraina în România.

”M-aş fi aşteptat ca Marcel Ciolacu să ştie că nu ministrul de Externe negociază clauzele comerciale. În Săptămâna Patimilor, ca Pilat din Pont, PSD se spală pe mâini de problemele fermierilor. PSD cere public Ministerului Afacerilor Externe să negocieze cu Ucraina suspendarea temporară a exporturilor de cereale pe piaţa românească”, a afirmat Cioloş, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentantului REPER în Parlamentul European, ”în vreme ce continuă să ţină în braţe un ministru al Agriculturii incapabil să pună pe masă soluţii viabile, care să rezolve problemele fermierilor afectaţi de importurile de cereale din Ucraina, după ce a încercat să arunce vina ba spre Ucraina, ba spre Comisia Europeană, co-premierul şi şeful PSD Marcel Ciolacu a găsit soluţia-miracol pentru a rezolva situaţia dezastruoasă creată de ministrul Daea: Ministerul Afacerilor Externe”.

”Domnule Marcel Ciolacu, m-aş fi aşteptat ca un preşedinte de partid aflat la guvernare să ştie că nu ministrul de Externe negociază clauzele comerciale. După ce l-aţi înecat în Canalul Bâstroe, acum îl îndopaţi şi cu cereale ucrainene. În agricultură, aceste clauze ar trebui să fie de competenţa ministrului Agriculturii, adică exact a domnului Daea, pe care îl ţineţi în funcţie cu atâta ardoare”, spune fostul comisar european.

El a invitat PSD să îl retragă pe Petre Daea din funcţia de ministru al Agriculturii.

”Dacă vreţi să ne spuneţi că recunoaşteţi incapacitatea domnului Daea de a purta astfel de negocieri, asumaţi-vă public acest lucru şi retrageţi-l din funcţie. Dacă nu, vedeţi că mai există un ministru, responsabil de comerţ exterior, care s-ar putea ocupa, eventual, de dosar. Nu vă spun eu cine-i, dar aveţi noroc, că nici dumnealui nu e de la PSD. Dar, dincolo de toate aceste jonglerii mediatice, asumaţi-vă răspunderea pentru dezastrul pe care îl giraţi, discutaţi în coaliţie şi veniţi cu soluţii reale şi asumate inclusiv politic pentru fermieri, nu cu iluzii, minciuni, dezinformări sau jumătăţi de adevăruri”, a transmis Dacian Cioloş.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Dacian Ciolos, #suspendare importuri cereale, #cereale ucraina, #Marcel Ciolacu PSD, #MAE, #Bogdan Aurescu, #Petre Daea , #stiri Dacian Ciolos