Ciolos, unda verde in comisiile din Parlament sa mearga la Bruxelles: Ce s-a discutat la audieri

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 17:11
2374 citiri
Ciolos, unda verde in comisiile din Parlament sa mearga la Bruxelles: Ce s-a discutat la audieri
Foto: Digi 24

Mandatul cu care premierul Dacian Ciolos va reprezenta Romania la Consiliul European de la Bruxelles a primit marti aviz favorabil, cu o "majoritate covarsitoare", din partea Comisiilor parlamentare pentru afaceri europene.

La iesirea de la audieri, Dacian Ciolos a declarat ca una dintre prioritatile Guvernului este pregatirea Romaniei pentru presedintia Consiliului Uniunii Europene din 2019, adaugand ca in curand vor incepe discutiile cu institutiile implicate din tara noastra.

"Am sugerat sa continue colaborarea intre Guvern si Parlament pe problematica europeana si din aceasta perspectiva mai larga", a mai precizat Dacian Ciolos.

Intrebat cine a avut initiativa ca premierul sa fie delegat la Consiliul European din 17-18 decembrie, Ciolos a spus ca aceasta a venit din partea presedintelui Klaus Iohannis.

"A fost initiativa domnului presedinte, am primit o scrisoare in care imi spunea ca ma deleaga sa particip la acest Consiliu European si la una dintre intalnirile saptamanale pe care le am cu presedintele am discutat despre asta", a aratat prim-ministrul.

Dacian Ciolos, desemnat de Iohannis sa participe la Consiliul European. Suspendarea Schengen, pe agenda

La randul sau presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, Ana Birchall, a precizat ca nu au existat observatii pe marginea mandatului cu care Ciolos va merge la Bruxelles, acesta fiind votat cu o "majoritate covarsitoare" de 28 de voturi pentru, doua impotriva si o abtinere.

De ce trebuie Parlamentul sa se implice in problematica europeana

In timpul audierilor, Dacian Ciolos a subliniat ca implicarea Parlamentului in problematica europeana va da mai multa greutate punctelor de vedere pe care reprezentantul Romaniei le sustine in Consiliu, potrivit Agerpres.

"Mi se pare un gest firesc, de normalitate prezenta mea aici, odata ce eu insumi am fost mandatat de catre presedintele Romaniei sa particip la aceasta reuniune a Consiliului European. Mi se pare firesc sa avem acest mai mult decat schimb de opinii.

E un gest de normalitate, cu atat mai mult cu cat printre prioritatile acestui guvern este aceea de a da o prezenta proactiva a Romaniei in structurile europene. Aceasta implicare a Parlamentului in problematica europeana nu poate sa ne duca decat la lucruri pozitive si sa dea mai multa greutate si punctelor de vedere pe care reprezentantul Romaniei le sustine in Consiliu", a afirmat Ciolos.

Mandatul lui Ciolos la Bruxelles: Ce are Romania de spus in privinta teroristilor, refugiatilor si zonei euro

Premierul Dacian Ciolos a transmis luni Parlamentului mandatul cu care va merge la Consiliului European de la Bruxelles, din 17-18 decembrie, unde a fost delegat de catre presedintele Klaus Iohannis.

Tot luni, Dacian Ciolos a cerut avizul Comisiilor pentru afaceri europene din Parlament, alaturand solicitarii si proiectul de mandat cu care va reprezenta Romania la Bruxelles, iar marti au loc audierile pentru primirea unui aviz.

Mai multi oameni politici, printre care fostul presedintele Traian Basescu si seful Senatului Calin Popescu Tariceanu, au criticat decizia ca Dacian Ciolos sa ne reprezinte tara la Consiliul European.

Basescu, despre delegarea lui Ciolos la Consiliul European: Nu e oportuna. Iohannis nu trebuie sa abdice!

Este pentru prima oara cand presedintele il deleaga pe premier pentru a participa la aceasta reuniune, dupa ce in ultimii ani nu a existat consens intre ocupantii acestor doua functii pe aceasta tema.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Ciolos aviz Comisii, #Ciolos mandat Bruxelles, #Ciolos Consiliu European , #premier