Ciolos se scuza in fata Parlamentului: Programul de guvernare a fost pregatit in doar cateva zile

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 13:54
2416 citiri
Ciolos se scuza in fata Parlamentului: Programul de guvernare a fost pregatit in doar cateva zile
Foto: captura video privesc.eu

Premierul desemnat Dacian Ciolos s-a prezentat, marti, in fata celor doua Camere ale Parlamentului pentru a-si expune programul de guvernare.

El si-a inceput discursul spunand ca acest Executiv nu se poate angaja pe toate fronturile de reforma necesare, dar isi va asuma un numar mare de masuri pe care sa le duca la indeplinire.

Noul Guvern, la test in Parlament - LIVE

"Ne asumam o guvernare bazata pe trei principii esentiale: transparenta, responsabilitate si deschidere pentru dialog", a afirmat Dacian Ciolos.

Dupa ce multe voci au criticat programul sau de guvernare, Ciolos a spus ca a fost pregatit in doar cateva zile, fara a beneficia de o platforma programatica prealabila, asa cum are un partid. "De aceea, masurile din proiect nu sunt exhaustive", a explicat premierul desemnat.

Ciolos renunta la un punct din programul de guvernare: Adaptam in functie de discutiile cu partidele

Dacian Ciolos a prezentat apoi, pe scurt, prioritatile guvernului sau.

"La nivel administrativ sarcina noastra va fi ca toti romanii sa poata vota, indiferent unde se afla. A doua prioritate va fi deschiderea catre societate. In ceea ce priveste independenta Justitiei si lupta anticoruptie, exista sprijin neconditionat al Guvernului. Urmeaza un an important in care se vor face numiri in posturi cheie. Ele vor fi vizate doar de performanta", a subliniat Ciolos.

Ciolos are program de guvernare: Mandat de 5 ani pentru toti alesii, vot in 2 tururi pentru primari

Totodata, premierul desemnat a afirmat ca guvernul sau va sustine cresterea economica a Romaniei, precizand ca "stabilitatea macro si un buget echilibrat sunt esentiale".

"Romania a facut deja eforturi majore sa revina la crestere durabila dupa criza si aceste costuri nu trebuie sa fie in zadar. Vom sustine stabilitatea finantelor publice. Vom urmari simplificarea si sporirea cantitativa si calitativa a fondurilor europene. Romania mai are de absorbit 30% din fondurile europene.

Ciolos are program de guvernare: Doar vorbe frumoase despre economie, finante si transporturi

La venituri, avem un Cod Fiscal adoptat recent si vom urmari implementarea lui. Va trebui sa demaram implementarea noului buget european acordat Romaniei, iar o provocare majora este indeplinirea conditionalitatilor negociate de Romania: cadastru, achizitii publice, reforma administratiei publice", le-a mai spus Dacian Ciolos parlamentarilor.

De asemenea, potrivit lui Ciolos, o alta prioritate a guvernului sau este "redefinirea rolului si statutului personalului medical si reducerea migratiei in strainatate".

Ce contine programul de guvernare al lui Dacian Ciolos - document (Video)

Premierul desemnat a precizat ca intentioneaza sa revina, impreuna cu ministrii, in Parlament pana in 15 decembrie pentru a discuta pe larg masurile din program, dar si idei noi.

Parlamentul s-a reunit, marti, in sedinta comuna pentru a vota Guvernul Ciolos. Pentru a fi investit, noul Executiv are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari.

Ciolos vine cu modificari la programul de guvernare, Parlamentul nu le ia in considerare

Premierul desemnat Dacian Ciolos a depus, marti, in Parlament, o varianta modificata si largita a programului de guvernare, care prevede, printre altele, asigurarea standardelor ISU in scoli, alocarea unui procent de 2% din PIB Apararii, dar si asigurarea desfasurarii corecte a alegerilor.

Ciolos modifica programul de guvernare: Standarde ISU in scoli, alegeri corecte, mai multi sportivi la JO

Conducerea Parlamentului a respins insa completarile aduse.

Asadar, Parlamentul a decis sa nu includa in programul de guvernare care va fi supus la vot cele sapte pagini in plus depuse de Ciolos marti, dupa ce luni prim-ministrul desemnat a prezentat o varianta de 13 pagini a programului.

Parlamentul nu ia in considerare modificarile lui Ciolos la programul de guvernare

Conducerea Parlamentului a argumentat ca nu a aprobat modificarile programului de guvernare, pentru ca acest lucru ar insemna reluarea tuturor audierilor ministrilor propusi de catre Dacian Cilos, ceea ce nu este posibil.

Documentul transmis luni a fost intens criticat pe motiv ca este compus doar din vorbe frumoase si nu cuprinde masuri concrete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Dacian Ciolos premier, #guvern Dacian Ciolos, #program guvernare dacian ciolos , #premier