Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: ”O avanpremieră la cum va acționa monstruoasa alianță PNL - PSD - UDMR. Au găsit o sinecură de consolare pentru Cîțu”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 14:514142 citiri
Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: ”O avanpremieră la cum va acționa monstruoasa alianță PNL - PSD - UDMR. Au găsit o sinecură de consolare pentru Cîțu”
Președintele USR Dacian Cioloș susține că revocarea Ancăi Dragu forțează Constituția FOTO Hepta

Preşedintele USR Dacian Cioloș a declarat marți, 23 noiembrie, că revocarea Ancăi Dragu de la șefia Senatului și înlocuirea ei cu liderul PNL Florin Cîțu reprezintă o „avanpremieră” a modului în care va funcționa noua coaliție „monstruoasă” formată din PNL, PSD și UDMR

"Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL - PSD - UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie", a scris Cioloş, marţi, pe Facebook.

El spune că "acest mod brutal prin care a fost îndepărtată" Anca Dragu, "fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza "pentru că putem"".

Plenul Senatului a revocat-o, marţi, pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL - PSD - UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi 'pentru', 24 'împotrivă' (USR) şi 9 abţineri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News