Dacian Cioloș vrea ca USR PLUS să dea noul premier în locul lui Cîțu: ”Doar așa putem face reforme”

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 19:002864 citiri
Dacian Cioloș vrea ca USR PLUS să dea noul premier în locul lui Cîțu: ”Doar așa putem face reforme”
Cioloș a menţionat că şi alegerile anticipate sunt o soluţie FOTO Facebook / Dacian Cioloş

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, vineri, 10 septembrie, vrea ca formaţiunea pe care o conduce să revină la guvernare prin numirea unui prim-ministru, care să poată face reforme. El a menţionat că, dacă USR PLUS nu are garanţia că poate face reforme, se poate gândi şi la opoziţie decât să fie un “partid umbră al PNL-ului”.

Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, că dacă USR PLUS nu poate face reforme atunci nu are sens să discute despre o reintrare la guvernare.

“Dacă avem garanţii şi ne putem lua garanţii că putem face aceste reforme are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare. Dar asta presupune să ne luăm aceste garanţii şi eu vă lansez o idee care poate părea provocatoare. Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că, dacă intrăm din nou la guvernare, putem face reforme este - de ce nu - să propunem celor de la PNL şi UDMR, dacă mergem în continuare împreună, să facem o propunere de premier, care să-şi asume aceste reforme în numele Guvernului”, a afirmat Dacian Cioloş.

El a menţionat că şi alegerile anticipate sunt o soluţie, dar că acestea nu depind de USR PLUS, ci de ceea ce doreşte PSD.

“Este putere de împărţit, Parlamentul şi Senatul şi Camera Deputaţilor sunt structuri cu putere, aşa încât poate să existe un echilibru de putere. Dar, dacă noi nu vom avea garanţia că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL-ului, care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim şi la opoziţie. Evident, alegerile anticipate sunt o soluţie, dar asta nu depinde de noi, depinde de ce va vrea PSD-ul şi eu nu cred că trebuie să ne facem planuri pornind de la propteala numită PSD”, a explicat Dacian Cioloş