Ciolos: Nu sunt si nu o sa fiu niciodata ofiter acoperit

Marti, 29 Martie 2016, ora 10:59
3793 citiri
Ciolos: Nu sunt si nu o sa fiu niciodata ofiter acoperit
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Dacian Ciolos a spus, marti dimineata, ca declaratiile sale privind folosirea unor cartele prepay pentru pregatirea de atentate teroriste au fost interpretate, el precizand ca nu stie daca astfel de cartele au fost folosite pentru atentatele de la Bruxelles sau in alta parte.

El a adaugat ca nu a avut "niciun interes sau niciun obiectiv ascuns" atunci cand a spus aceste lucruri, punctand si ca "nu a fost si nici nu va fi vreodata ofiter acoperit, asa cum s-a speculat".

"Nu stiu daca au fost folosite (cartelele prepay - n.red) la atentatele de la Bruxelles, nu am spus niciodata lucrul asta, am vazut toate discutiile, care au fost interpretari de fapt a ceea ce am spus. Eu am spus si am avut informatia asta de la SRI - nu-i niciun secret ca in pregatirea unor atentate au fost folosite si cartele prepay din Romania, nu am spus ca au fost la Bruxelles sau in alta parte, pentru ca nu stiu lucrul acesta", a declarat Ciolos, citat de News.ro.

Ciolos: Cartele prepay din Romania, folosite la atentate in UE. Serviciile cer instrumente

"Cred ca e important sa ne invatam in societatea romaneasca sa discutam asezat si sa luam decizii in cunostinta de cauza. Nici nu am spus ca trebuie luata o decizie sau alta, am spus ca avem nevoie de o dezbatere in societatea romaneasca cu cartile pe masa in astfel de lucruri.

Nu am spus-o nici pentru ca as fi, cum am vazut unele interpretari ca as fi ofiter acoperit, ca am spus de lucrurile astea, nu sunt si nu o sa fiu niciodata, si nu pentru asta spun niste lucruri, ci pentru ca cred ca trebuie sa ne insanatosim si sa lasam deoparte pe cat posibil astfel de interpretari de teoria conspiratiei, ca iese un prim-ministru sa spuna niste lucruri pentru ca are ceva ascuns sa promoveze", a spus Ciolos.

El a precizat ca vrea sa existe o dezbatere pe acest subiect, pentru ca nu Guvernul ia decizii, ci Parlamentul, iar "societatea trebuie sa fie in cunostinta de cauza atunci cand discuta anumite lucruri".

Premierul Dacian Ciolos a declarat, duminica, la ProTV, ca Guvernul va supune dezbaterii publice un nou proiect legat de inregistrarea cumparatorilor de cartele prepay, in conditiile in care cartele telefonice preplatite din Romania au fost utilizate pentru pregatirea de atentate teroriste.

"Inteleg ca au fost folosite cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate teroriste in alta parte. Ministerele Justitiei si Afacerilor Interne vor veni cu nota in Guvern si prevederile vor fi supuse dezbaterii publice in perioada urmatoare", a declarat Ciolos.

SRI: Cartele telefonice din Romania, folosite in Siria si Irak, posibil si de suspecti de terorism

Serviciul Roman de Informatii a precizat, luni, ca exista cartele telefonice prepay cumparate in Romania si utilizate in tari precum Siria si Irak, insa in lipsa unor date privind identitatea cumparatorilor, nu se stie cu precizie daca sunt folosite de persoane implicate in activitati teroriste sau de cetateni romani rezidenti in aceste doua tari.

"Intrucat identitatea persoanelor care le utilizeaza nu poate fi stabilita, exista posibilitatea ca aceste cartele sa fie utilizate de cetateni romani, rezidenti in Siria (sau alte zone de conflict), dar si de persoane avand conexiune cu entitati teroriste", sustine SRI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ciolos cartele prepay atentate , #premier