Ciolos: Nu-l cunosc pe domnul Soros, am vazut ca Ponta s-a fotografiat cu el

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 16:40
10904 citiri
Ciolos: Nu-l cunosc pe domnul Soros, am vazut ca Ponta s-a fotografiat cu el
Foto: Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos sustine ca nu il cunoaste pe George Soros, in schimb a vazut ca s-au fotografiat cu acesta fostul prim-ministru Victor Ponta si alti ministri din Cabinetul Ponta.

"Legat de dl Soros, eu nu il cunosc pe acest domn. Sigur, am auzit in presa de dansul si am citit despre dansul. N-am avut niciodata de-a face cu dansul, in schimb, am vazut ca si fostul premier Ponta si alti ministri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au intalnit de mai multe ori.

Nu stiu ce au discutat cu dansul atunci, dar (...) tot ei sunt cei care vin acum si incearca sa arunce aceasta imagine negativa asupra acestui Guvern. Faptul ca sunt oameni in acest Guvern care vin din societatea civila si care ani de zile au demonstrat ca, in multe domenii, organizatii neguvernamentale au fost mai eficiente decat institutii ale statului si faptul ca acesti oameni, odata veniti in Guvern, au lucrat ca sa eficientizeze institutiile statului, nu stiu daca asta inseamna sa fii vandut strainilor.

(...) Daca un Guvern care sa aiba credibilitate in exterior si sa poata sa negocieze pentru Romania eliminarea vizelor pentru Canada, (...) daca asta inseamna sa fii vandut strainilor si daca a fi patriot inseamna sa tii lumea in saracie ani de zile prin modul in care guvernezi, asta ii las pe romani sa judece", a declarat premierul Ciolos la Adevarul Live.

Citeste ce a mai declarat premierul, dupa ce social-democratii l-au acuzat ca ar fi "omul lui Soros"

Potrivit prim-ministrului, exista "o tendinta de a atinge coarda nationalista" din partea celor care au fost la guvernare in anii trecuti.

"Aceasta tendinta de a atinge coarda nationalista din partea celor care au fost la guvernare in anii trecuti si care au dus multe zone din Romania in saracie si care acum multi dintre ei sunt chiar cercetati penal pentru modul in care au gestionat banul public... Nu stiu ce inseamna din punctul lor de vedere a fi patriot si a fi roman, daca ajungi la astfel de situatii si la astfel de rezultate. Aplici politici ca sa tii zone din Romania in saracie", a spus Ciolos.

Iata cum explica Ciolos de ce ia lunar bani de la Bruxelles

El a respins acuzatiile care i se aduc privind faptul ca ar fi "vandut" Bruxelles-ului.

"Am petrecut patru ani si jumatate la Bruxelles, in calitate de comisar european din partea Romaniei. Am facut o reforma a Politicii Agricole Comune. (...) Asta e modul in care eu sunt vandut Bruxelles-ului. (...) Datorita credibilitatii pe care am avut-o, am continuat sa atragem investitii, sa cream locuri de munca in Romania si, cred eu, Romania incepe sa devina credibila si din acest punct de vedere.

(...) Nu eu sunt cel care a primit o lista cu 10 lucruri care trebuie facute din partea presedintelui Comisiei Europene, dar eu sunt cel care am fost foarte clar atunci cand s-a discutat de politica de migratie, cand am spus (...) in ce conditii Romania poate sa sustina anumite abordari la nivel european", a precizat Ciolos.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Dacian Ciolos om Soros, #Ciolos vandut Bruxelles, #Ciolos Ponta Soros , #premier