Ciolos anunta duminica cine va face parte din guvernul sau

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 07:22
8154 citiri
Ciolos anunta duminica cine va face parte din guvernul sau
Foto: Arhiva Ziare.com

Lista noului guvern va fi prezentata probabil duminica dupa-amiaza a declarat, sambata seara, premierul desemnat Dacian Ciolos adaugand ca actuala situatie politica din Romania a fost unul dintre subiectele discutiilor cu presedintii CE si ai Consiliului European.

Intrebat cand va fi anuntata componenta echipei sale, Ciolos a spus: "poate chiar mai devreme de seara, probabil ca maine dupa-masa (duminica- n.red.) ".

De altfel, actuala situatie politica din Romania, implicit formarea si programul noului guvern a fost unul dintre subiectele discutiilor pe care premierul desemnat le-a avut sambata cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in timpul unei escale pe care inaltii oficiali europeni au facut-o la Bucuresti

"A fost, in primul rand, o intalnire amicala, pentru ca au fost cei doi presedinti pe care ii cunosc de mai de mult, dar am profitat si am discutat si despre situatia politica din Romania, despre constituirea noului guvern si mai ales despre programul de guvernare, in contextul in care, in perioada urmatoare, o sa avem unele negocieri cu Comisia Europeana si legate de buget, si am avut deja o prima discutie cu presedintele Juncker pe acest subiect", a spus premierul desemnat Dacian Ciolos, fost comisar european al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Intrebat daca Juncker si Tusk au facut o escala anume pentru aceasta intrevedere, in drum spre summit-ul G20 din Turcia, Ciolos a spus ca a fost anuntat vineri de prezenta liderilor europeni.

"Eu am fost anuntat ieri (vineri - n.r.) ca, in drum spre Antalya, vor face o escala si sigur ca m-am bucurat sa pot sa am aceasta discutie direct cu dansii, inainte de o eventuala deplasare a mea la Bruxelles", a precizat premierul desemnat Dacian Ciolos.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dacian Ciolos premier Romania Guvern, #Dacian Ciolos lista ministri Guvern , #premier