Ciolos, la ultimul summit europen din acest an - imigratia si terorismul, pe agenda

Marti, 03 August 2021, ora 11:001924 citiri
Ciolos, la ultimul summit europen din acest an - imigratia si terorismul, pe agenda
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos se afla si vineri, la Bruxelles, la Consiliul European, principalele teme inscrise pe agenda fiind gestionarea fenomenului migratiei si actiunea la nivelul Uniunii Europene si la nivelul statelor membre pentru combaterea terorismului, dupa evenimentele de la Paris.

Primul-ministru se va intalni, la 8:45, cu Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, urmand sa participe apoi la a doua sesiune de lucru a Consiliului European, care va incepe la ora 10:00.

Mesajul lui Ciolos pentru Romania, de la Consiliul European

Dacian Ciolos se va duce si la spitalul militar "Reine Astrid Bruxelles", unde ii va vizita pe ranitii din clubul Colectiv internati acolo.

Mandatul cu care premierul Dacian Ciolos va reprezenta Romania la Consiliul European de la Bruxelles a primit aviz favorabil cu o "majoritate covarsitoare", pe 8 decembrie, din partea Comisiilor parlamentare pentru afaceri europene.

Ciolos, unda verde in comisiile din Parlament sa mearga la Bruxelles: Ce s-a discutat la audieri

Mai multi oameni politici, printre care fostul presedintele Traian Basescu si seful Senatului Calin Popescu Tariceanu, au criticat decizia ca Dacian Ciolos sa ne reprezinte tara la Consiliul European.

Basescu, despre delegarea lui Ciolos la Consiliul European: Nu e oportuna. Iohannis nu trebuie sa abdice!

Este pentru prima oara cand presedintele il deleaga pe premier pentru a participa la aceasta reuniune, dupa ce in ultimii ani nu a existat consens intre ocupantii acestor doua functii pe aceasta tema.