Ciolos: Kovesi e hartuita de politicieni care se simt cu musca pe caciula. Nu mai au rabdare cu mazilirea Legilor Justitiei

Joi, 15 Februarie 2018, ora 20:40
5654 citiri
Ciolos: Kovesi e hartuita de politicieni care se simt cu musca pe caciula. Nu mai au rabdare cu mazilirea Legilor Justitiei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Unii politicieni care se simt cu musca pe caciula o hartuiesc pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si incearca sa discrediteze sistemul judiciar, afirma fostul premier Dacian Ciolos.

"De un an de zile, sefa DNA, Codruta Kovesi e hartuita de unii politicieni care se simt cu musca pe caciula. Ceea ce ei numesc "reforma a justitiei" e doar o incercare de discreditare si timorare a sistemului judiciar care, chiar daca mai are lucruri de imbunatatit, s-a reformat si a evoluat mai mult decat a facut-o clasa politica.

Iar lucrurile de imbunatatit trebuie facute prin dezbateri reale, pe teme concrete, cu argumente, nu la repezeala si sustinute de politicieni in curs de urmarire penala sau deja condamnati. Acum se incearca discreditarea si timorarea DNA, extrapoland greseli individuale la o institutie intreaga", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Fostul premier mai afirma ca cei carora le-a ajuns cutitul la os vin cu montaje audio pentru a incerca un asalt la Kovesi.

"In episodul la care asistam, cei carora le-a ajuns cutitul la os vin cu montaje audio pentru a incerca un asalt la doamna Kovesi sub deviza "Tudorele fa ceva!". Nu mai au rabdare cu mazilirea legilor justitiei, trec peste orice mimare a bunului simt si incearca revocarea directa a procurorului sef DNA. Intervin brutal, prin ordin de partid, in mazilirea procurorilor care deranjeaza fara sa mai astepte probe, fara ca inspectia judiciara sa vina cu un raport", subliniaza Ciolos.

Potrivit acestuia, "Toader a scapat o data de compromiterea totala a credibilitatii sale profesionale trimitand proiectele de modificare a legilor justitiei la partid, pentru a fi asumate de acesta in parlament".

"Acum, cu acest raport privind evaluarea Ministerului Public, adica mai pe romaneste a sefilor din Procuratura, domnul ministru e din nou in fata unui examen de constiinta. Care, odata patata, nu mai iese cu niciun detergent", mai afirma Ciolos.

Fostul premier incheie precizand ca si el a trecut prin acest gen de abordari in 2016.

"P.S. Cunosc perfect metoda. In 2016 am trecut prin acest gen de abordari cand aceiasi politicieni ne faceau tradatori de tara criticand lucruri care azi sunt folosite de ei drept argumente salvatoare", conchide Ciolos.

De cateva zile, Kovesi si DNA au fost in centrul multor declaratii venite de la politicieni, dupa ce procurorul suspendat din DNA Mihaiela Iorga Morar si fostul deputat PSD Vlad Cosma au facut mai multe acuzatii duminica seara, in direct la Antena3. Celor doi li s-a alaturat la acelasi post de televiziune si fostul deputat Sebastian Ghita, care a fugit din tara dupa ce a fost anchetat in mai multe dosare instrumentate de DNA.

Pe langa acuzatii, Cosma a furnizat Antenei3 si niste inregistrari audio si video din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta. In inregistrarile lui Cosma unele voci le sunt atribuite procuroruului-sef al DNA Ploiesti Lucian Onea si fostului procuror Mircea Negulescu.

DNA a reactionat public si a aratat ca Vlad Cosma, inculpat intr-un dosar de trafic de influenta, a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal ce e in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal.

DNA, reactie dupa "dezvaluirile" Antenei 3: Este deschis un dosar de santaj. Stenograme: "E si Voiculescu bagat... si Ghita... in treaba asta"

Procurorul-sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea, a spus ca e posibil ca vocea din inregistrare sa fie a lui, insa inregistrarile sunt trunchiate, asa ca se vor face expertize tehnice.

Scandalul creat astfel a dus la multe iesiri publice ale politicienilor care cer de mult timp inlocuirea lui Kovesi de la sefia DNA.

Procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi a sustinut, miercuri seara, o conferinta de presa, pentru prima oara de cand a venit la sefia DNA, afirmand ca nu va demisiona.

I.O.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dacian Ciolos Laura Kovesi , #stiri Dacian Ciolos