Cioloș ațâță spiritele înainte întâlnirii dintre USR PLUS și PNL: „Florin Cîțu e un politician incompetent care a aruncat totul în aer. Noi nu-l mai ținem în brațe”

Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 16:422333 citiri
Cioloș ațâță spiritele înainte întâlnirii dintre USR PLUS și PNL: „Florin Cîțu e un politician incompetent care a aruncat totul în aer. Noi nu-l mai ținem în brațe”
Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș îl atacă dur pe Florin Cîțu FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a lansat un mesaj critic vineri, 3 septembrie, la adresa premierului Florin Cîțu, cu câteva ore înaintea întâlnirii dintre USR PLUS și PNL.

Cioloș spune despre premier că este „un politician incompetent” și subliniază că formațiunea pe care o conduce își asumă moțiunea de cenzură.

„Am văzut declaraţiile lui Florin Cîţu încercând să se agaţe de putere. Realitatea este că stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două şi acum se întreabă pe ce parte cade. Am primit în ultimele ore numeroase telefoane de la penelişti. Unii din tabăra Cîţu, alţii din tabăra Orban. Şi unii, şi alţii mă roagă să nu mergem mai departe cu moţiunea şi încearcă să-mi explice cât de rău va fi să pice premierul. Suntem cu toţii de acord că Florin Cîţu este un dezastru, un politician incompetent care a aruncat totul în aer şi pe care nu te poţi baza. Dar, spre deosebire de ei, noi nu-l mai ţinem în braţe. Singura soluţie a PNL, astăzi, e să îl convingă pe Florin Cîţu să demisioneze ca să nu se facă de ruşine public şi să nu-i mai dea microfoane unde să mintă. Şi aşa electoral se îndreaptă spre un dezastru. Au posibilitatea sa facă acest lucru până la şedinţa coaliţiei din această seară”, a scris Dacian Cioloş, vineri pe Facebook.

Liderul USR PLUS a mai spus că partidul a pierdut electoral pentru a susţine un Guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde euro, prin PNDL 3.

„În ceea ce ne priveşte, ne asumăm moţiunea, aşa cum ne-am asumat şi guvernarea. Ne-am asumat să pierdem puncte electorale pentru a face ceea ce trebuie pentru România. Am pierdut electoral pentru a susţine un guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde de euro. PNDL 3, în forma pe care vrea să o adopte premierul, asta este. Bani pentru primarii partidului împărţiţi fără criterii. Noi ne-am opus şi ne vom opune hoţiei, pentru că România nu are bani de tocat”, a completat Cioloş.