Ciolos ii da replica lui Tariceanu: Nu exista in programul de guvernare masuri anticonstitutionale

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 15:22
3524 citiri
Ciolos ii da replica lui Tariceanu: Nu exista in programul de guvernare masuri anticonstitutionale
Foto: Digi 24 TV

Premierul desemnat Dacian Ciolos a dat asigurari marti, in fata celor doua Camere ale Parlamentului, inaintea votului de incredere, ca guvernul sau se va ghida dupa Constitutie.

Guvernul Ciolos, la test in Parlament - LIVE

"Nu exista in programul de guvernare masuri anticonstitutionale. Acest guvern se va ghida dupa Constitutie. Programul contine masuri esentiale, dar am evitat sa creem un document stufos doar de dragul de a avea multe pagini", a afirmat Ciolos.

El i-a dat astfel replica co-presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care declarase anterior ca a vazut in programul de guvernare propus luni de Ciolos ca isi asuma trei masuri guvernamentale care exced cadrul constitutional. "Nu stiu cum veti proceda si cum v-ati propus sa adoptati asemenea masuri, impotriva Constitutiei", a spus Tariceanu.

Ciolos a mai explicat ca acest guvern tehnocrat are ca obiectiv sa vada democratia intarita in Romania, dandu-i din nou replica lui Tariceanu, care afirmase ca, daca acest Guvern va trece de votul Parlamentului, democratia reprezentativa va fi destituita.

Tariceanu e radical: Iohannis, acuzat ca isi impune un guvern care destituie democratia in Romania

"Accest guvern tehnocrat nu are obiectiv politic mai important decat sa vada democratia intarita in Romania. Departe de noi de a ne exercita atributiile altfel decat pentru a sprijini si intari democratia. Ne vom concentra pe recastigarea increderii cetatenilor. Nu cred intr-o democratie in care cetatenii nu cred si nu se regasesc. Ei isi exprima opinia o data la cinci ani la alegeri, dar cred ca putem face mai mult.

Nu cred ca democratia este slabita prin acest guvern, ci cred ca va iesi intarita. Partidele pot profita de acest guvern pentru a eficientiza administratia, pentru a recastiga increderea romanilor si va asigur ca Guvernul va fi un partener deschis. Suntem constienti ca, neavand un partener permanent, va fi nevoie sa avem un dialog permanent cu dumneavoastra", a subliniat Dacian Ciolos.

Ciolos, in fata Parlamentului: Nu ne dorim si nu putem sa inlocuim clasa politica

In ceea ce priveste legitimitatea Parlamentului, Ciolos a explicat ca, din punctul sau de vedere, "prin votul de investitura se face un transfer de legitimitate democratic acum si aici".

"Acest guvern nu poate sa fie altfel decat si al dumneavoastra, in masura in care vi-l asumati. In actul de guvernare curent guvernul vrea sa deschida dialogul cu societatea pentru a intari actul guvernamental pentru ca avem nevoie de incredere, cel mai mult in aceasta perioada. Am pierdut foarte mult increderea in noi. Vedem cat de multa energie putem consuma in a protesta. Guvernul poate orienta aceasta energie a protestului intr-o energie a constructiei", a incheiat Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos cere, marti, votul de incredere al Parlamentului. Premierul desemnat si echipa de ministri pe care o propune au mers la vot in plenul comun, dupa ce ultimii doi nominalizati, Vasile Dancu si Raluca Pruna, au primit avize favorabile in comisii.

Pentru a fi investit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari.

ALDE a anuntat ca nu va vota Guvernul Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dacian Ciolos premier, #Dacian Ciolos program guvernare, #Dacian Ciolos guvern , #premier