Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 22:23
3814 citiri
Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate
Foto: captura Realitatea TV

Premierul Dacian Ciolos a vorbit, joi seara, despre situatia ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, asupra caruia planeaza suspiciuni de plagiat.

Intrebat, la Realitatea TV, cum va transa acest caz, daca acuzatiile se confirma, Ciolos a dat de inteles ca l-ar putea demite pe ministrul de Interne.

"Criteriul de integritate ramane primordial, peste el nu poate trece nimeni, nici macar primul-ministru. Acest criteriu se aplica de la prim-ministru in jos", a precizat Dacian Ciolos.

Petre Toba a solicitat oficial analizarea lucrarii sale de doctorat

Noul ministru de Interne, Petre Toba, care a condus Politia Romana in ultimii trei ani, se alatura listei cu demnitari suspectati ca si-au plagiat tezele de doctorat, potrivit Press One, care scrie ca peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi copiate din diverse lucrari.

Press One a publicat joi un amplu articol in care se arata ca Petre Toba, chestor principal si fost sef al Politiei Romane, ar fi copiat nu mai putin de 250 de pagini din cele 390 ale tezei sale de doctorat, informatiile fiind preluate cuvant cu cuvant fie din lucrari de specialitate, fie din referate postate pe Internet, fara ghilimele si fara respectarea normelor de citare.

Posibilul plagiat al ministrului Toba, analizat de Consiliul National de Etica (surse)

Contactat pentru a comenta situatia, Petre Toba a declarat ca lucrarea sa de doctorat a fost una practica. "Ce pot sa va garantez este ca am lucrat la teza de doctorat cu buna-credinta, ca am facut o lucrare aplicata si ca am avut sansa sa pun in practica ceea ce am studiat acolo in cel de-al doilea mandat de inspector general al Politiei Romane", a spus el.

Ministrul de Interne, Petre Toba, a solicitat joi dupa amiaza analizarea lucrarii sale de doctorat, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, Tudor Prisacaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Ciolos plagiat Petre Toba, #Petre Toba ministru plagiat , #premier