Cioloș: ”PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 10:40 2396 citiri
Dacian Cioloș, liderul USR FOTO Facebook/ Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, liderul USR, a declarat joi, 25 noiembrie, că singurele lucruri ce țin unit Guvernul PNL-PSD-UDMR sunt împărțirea frățească a sinecurilor și a fondurilor publice.

În plus, Cioloș susține că PNL a păstrat în programul de guvernare măsurile decise cu USR și că intenționază să formeze ”un guvern din umbră”.

”PNL a mai guvernat cu PSD și PSD a guvernat separat și știm ce a rămas în urmă: justiția aruncată în aer, deficitul bugetar la cele mai înalte culmi chiar înainte de criză, cheltuieli bugetare în numele românilor, risipă de fonduri (...). Deci cam la asta ne așteptăm, plus sinecurile care se împart între cele două partide.

Dacă ne uităm la ce-i apropie și ce-i desparte, vedem că în programul de guvernare, practic nu cred că și-au bătut prea mult capul, au preluat de formă multe lucruri din programul de guvernare precedent, în schimb, au discutat foarte mult de împărțiri de funcții și nu s-au limitat la miniștri, la secretari de stat, vedem zilele acestea că se discută de împărțire politică inclusiv a funcțiilor din companiile de stat, unde evident că ei văd că sunt bani mulți acolo de împărțit (...).

Deci cam asta-i apropie de fapt pe PNL-PSD, sinecurile în funcții de stat, într-un stat tot mai slăbit (...), plus bani, fondurile publice, care să fie împărțite frățește între partide. Sper eu să nu arunce în aer PNRR, care ar trebui să fie o piatră de hotar în reformarea României pentru următorii ani și miniștrii USR în sensul acesta au lucrat cât au fost în Guvern”, a declarat Dacian Cioloș la RFI.

Referitor la faptul că în opoziție au rămas doar USR și AUR, Cioloș susține că membrii AUR ar trebui ”să dea explicații pentru știrile false pe care le-au răspândit”.

”Prin fermitate și decență în ceea ce vom face, pentru că sigur, AUR e treaba lor ce fac. Eu cred că ei trebuie să dea explicații pentru știri false pe care le-au răspândit de la înălțimea tribunei pe care au obținut-o și știri false răspândite legate de pandemie din cauza cărora au murit oameni. Deci gălăgia asta are și un cost (...). Intenția noastră este să formăm un Guvern din umbră.

Programul de guvernare îl avem și l-am elaborat în mare parte cu colegii din PNL și văd că ei n-au avut nici o jenă să păstreze măsuri pe care le-am decis împreună și nu mă aștept să se bată pentru implementarea lor, dar o s-o facem noi (...). Vom vedea, câteva luni, un an-doi o să treacă repede și oamenii care încă cred că România poate s-o ia pe calea cea dreaptă vor vedea cine luptă pentru ei și cine continuă să facă ceea ce fac de 30 de ani, să lupte pentru posturi și pentru bani în buzunarele partidelor sau acoliților de partid”, a mai spus Cioloș.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News