Ciolos, despre dosarul lui Dragnea: Iata de ce "aia de la Bruxelles" sunt "vinovati" de dezastrul din Romania

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 13:25
15170 citiri
Ciolos, despre dosarul lui Dragnea: Iata de ce "aia de la Bruxelles" sunt "vinovati" de dezastrul din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos are o explicatie pentru tot mai virulentele atacuri lansate de guvernanti la adresa Bruxelles-ului: Cel mai recent dosar DNA al lui Liviu Dragnea a pornit de la o informatie furnizata de OLAF, organismul european de lupta antifrauda.

"Un nou dosar penal, care vizeaza posibile fapte de coruptie cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informatii de la Oficiul European de Lupta Antifrauda.

Abia acum intelegem mai bine de ce "aia de la Bruxelles" sunt "vinovati" de dezastrul din Romania alaturi de "statul paralel", constituit probabil de cei care indraznesc sa cerceteze penal acte de coruptie la varf", scrie marti pe Facebook Dacian Ciolos.

Dragnea, urmarit penal in dosarul Tel Drum. OLAF vine cu precizari si cere recuperarea celor 21 de milioane de euro

In opinia fostului premier, "adevaratul dezastru" vine insa "din coruptie, incompetenta si tendinta de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politica in stat".

Mai departe, Ciolos sustine ca acelasi principiu al guvernantilor explica si "demonizarea celor care indraznesc sa promoveze transparenta, competenta, bunul simt, profesionalismul si dinamismul romanilor ce doresc sa se intoarca in tara - in mediul privat sau in administratie".

"Obsesia lor fata de acesti oameni si principiile pe care le apara vine din teama de a nu arata celor multi si cu un trai dificil ca schimbarea valorilor care stau la baza guvernarii Romaniei poate insemna si bunastarea tuturor.

Le este frica sa nu afle cumva cei multi si dependenti intr-un fel sau altul de stat si de deciziile conducerii politice ca, in Romania, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparenta si in interesul oamenilor.

Cu cat mai multi vor deschide ochii pornind de la propria judecata si analiza, ascultandu-si intuitia si nu discursurile care incita la teama, la ura sau seamana indoiala, cu atat mai repede si mai usor vom face trecerea spre normalitate si decenta", adauga fostul premier, care astfel isi justifica si prezenta la protest duminica trecuta.

"De asta am fost si eu duminica trecuta in strada. Cu speranta ca pot contribui pentru ca normalitatea, firescul si decenta scoase in strada sa poata ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, sa ne faca tuturor viata mai buna aici, acasa".

Atunci cand un internaut ii atrage atentia ca "normalitate e cand se respecta votul, nu cand se fac guverne la Bruxelles...", Dacian Ciolos ii da rapid replica: "Una e sa respecti votul si alta e sa nu accepti coruptia."

Intrebat de alt internaut daca are de gand sa candideze la urmatoarele alegeri, Ciolos a replicat: "Daca chiar urmariti ce spun sau scriu o sa vedeti ca am raspuns deja", facand astfel trimitere la o postare din octombrie, cand a scris ca e "cazul sa ne incumetam sa ne facem viata si guvernarea, asa cum am tot cerut altora sa ne-o faca".

Amintim ca DNA a declansat luni urmarirea penala pe numele lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum. DNA il acuza pe presedintele Camerei Deputatilor si al PSD de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase.

Citeste pe larg acuzatiile care i se aduc lui Liviu Dragnea. Iata si prima sa reactie, dar si ce scrie presa externa despre acest subiect.

B.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ciolos dosar Dragnea DNA Bruxellles , #premier
Comentarii