Ciolos da asigurari ca Lazar a fost numit "perfect legal" si spune ca e momentul pentru o motiune de cenzura

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 08:433607 citiri
Ciolos da asigurari ca Lazar a fost numit "perfect legal" si spune ca e momentul pentru o motiune de cenzura
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna, Dacian Ciolos, sustine ca procurorul general Augustin Lazar a fost numit in functie "perfect legal" si ca acesta indeplineste conditiile prevazute de procedura.

"Procurorul general Augustin Lazar a fost numit in functie perfect legal si indeplinind toate conditiile prevazute de procedura", a scris Dacian Ciolos miercuri pe Facebook, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va declansa procedura de revocare din functie a lui Augustin Lazar.

Vezi si Raluca Pruna, cea care l-a propus pe Lazar pentru functia de procuror general, ii raspunde lui Toader: CSM a verificat indeplinirea conditiilor

El transmite totodata un mesaj ministrului Justitiei si membrilor Parlamentului.

"Domnule Toader, puteti abuza adevarul, pentru ca fiecare fiinta are liber arbitru, dar nu veti putea murdari constiinta oamenilor cinstiti din aceasta tara. Daca aceasta constiinta se mai reflecta macar putin in Parlamentul acestei tari, atunci ar trebui sa ne ofere un guvern demn de acest nume si de aceasta responsabilitate", considera fostul premier.

E momentul pentru o motiune de cenzura

Ciolos adauga ca asteapta ca parlamentarii sa depuna si sa voteze o motiune de cenzura.

"Astept, asa cum cred ca asteapta multi romani disperati si satui de ipocrizii politice, ca partidele si parlamentarii carora le pasa de soarta tarii sa puna capat acestei mascarade, sa depuna si sa voteze motiunea de cenzura", a mai scris el.

Amintim ca miercuri seara Toader a declansat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar. Anuntul a fost facut intr-o conferinta in care a prezentat, timp de o ora, un raport de 63 de pagini si in 20 de puncte, rezultat in urma evaluarii activitatii lui Lazar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News