Ciolos a vorbit cu Orban de anticipate: I-am zis ca agonia nu poate fi prelungita

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 20:394053 citiri
Ciolos a vorbit cu Orban de anticipate: I-am zis ca agonia nu poate fi prelungita
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacian Ciolos a discutat, vineri, cu Ludovic Orban despre alegerile anticipate si i-a explicat acestuia ca "agonia" nu mai poate fi prelungita.

"A decurs foarte bine (discutia - n.red.). A durat cam o ora si jumatate. Nu s-a fumat. Am fost intr-o institutie publica. Nu cred ca l-a deranjat ceva. Insistenta cu alegerile anticipate, incerca sa spuna ca e un lucru greu de realizat, dar i-am explicat ca toata lumea are de pierdut daca prelungim aceasta agonie", a spus Dacian Ciolos, vineri seara, la Digi24.

Iohannis: Sustin alegerea primarilor in doua tururi. Ar fi foarte bine sa mergem spre anticipate in primavara

Un alt subiect de discutie a vizat legea recursului compensatoriu, unde liderul PLUS a sustinut ca va urmari cu atentie procedura de abrogare a acesteia.

"Sigur, am ridicat problema Sectiei Speciale, care trebuie eliminata. E concluzia analizei Comisiei de la Venetia, a Comisiei GRECO, a Comisiei Europene. E o institutie care nu functioneaza.

Legea recursului compensatoriu, vedem ce efecte a avut. Solutia cea mai la indemana e sa o eliminam complet. Pe de alta parte, eu pot fi de acord cu domnul ministru Predoiu ca nu trebuie doar sa o inlocuim, ci sa fie ceva pus acolo.

Eu nu am vorbit cu domnul ministru Predoiu. Domnul premier a amintit faptul ca au in programul de guvernare acest angajament si ca se va tine de aceasta promisiune. Cum, o sa vedem in perioada urmatoare. Eu i-am zis ca vom urmari atent", a subliniat Ciolos.

Ciolos si Barna s-au intalnit cu premierul Orban. Despre ce au discutat