Ciolos a discutat cu Macron despre comisarii europeni nominalizati: Nu dau niciun cec in alb nimanui

Marti, 17 Septembrie 2019, ora 20:58
4473 citiri
Ciolos a discutat cu Macron despre comisarii europeni nominalizati: Nu dau niciun cec in alb nimanui
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European (PE), Dacian Ciolos, a anuntat ca a discutat marti, la Paris, cu presedintele francez Emmanuel Macron despre prioritatile politice ale grupului si despre comisarii propusi sa faca parte din echipa presedintelui desemnat al Comisiei Europene (CE), Ursula Von der Leyen.

"Astazi si ieri (luni si marti - n.red.), la Paris, am avut discutii politice consistente cu presedintele Emmanuel Macron, cu premierul francez Edouard Philippe, dar si cu liderul En Marche (partidul infiintat de Macron - n.red.), Stanislas Guerini.

Aceasta a fost prima dintr-o serie de intalniri cu liderii de stat si de guvern si cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discutii in urmatoarele saptamani", a postat Ciolos pe contul sau de Facebook.

"Cu presedintele Macron am discutat azi prioritatile politice ale grupului, initiativa organizarii unui summit Renew in aceasta toamna, dar si despre comisarii propusi sa faca parte din echipa Von der Leyen si audierile acestora in Parlamentul European", a adaugat fostul premier roman.

El a mai spus ca, in privinta comisarilor nominalizati, "nu am dat si nu dau niciun cec in alb nimanui".

"Ca sa fie clar si pentru cei care inca mai au dubii, in privinta comisarilor nominalizati nu am dat si nu dau niciun cec in alb nimanui. Reinnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori si angajament proeuropean.

Evaluarea tuturor comisarilor desemnati, inclusiv a celor apartinand Grupului Renew Europe, pe care il conduc, va avea la baza trei criterii fundamentale: angajamentul fata de valorile europene, integritatea si posibilele conflicte de interese, competenta si viziunea in privinta portofoliilor pe care le vor conduce", a mai precizat el.

"Aceste criterii vor fi aplicate in aceeasi masura tuturor candidatilor, indiferent daca fac parte din familia noastra politica sau nu si indiferent de statul membru care i-a propus", si-a incheiat Ciolos postarea, insotita de o fotografie in care apare alaturi de Macron.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dacian Ciolos Emanuel Macron, #Dacian Ciolos comisari europeni , #Renew Europe