Alianta 2020 USR PLUS cere sanctionarea TVR 1 pentru aparitia lui Dragnea la Viata Satului

Luni, 13 Mai 2019, ora 17:279617 citiri
Alianta 2020 USR PLUS cere sanctionarea TVR 1 pentru aparitia lui Dragnea la Viata Satului
Foto: captura TVR 1

Alianta 2020 USR PLUS a sesizat CNA cu privire la aparitia lui Liviu Dragnea in emisiunea "Viata Satului", difuzata de TVR 1.

In solicitarea semnata de Dan Barna si Dacian Ciolos se cere sanctionarea TVR 1 in concordanta cu dispozitiile Legii audiovizualului si Deciziei nr. 308/2019 a CNA, precum si obligarea TVR 1 sa organizeze pe perioada campaniei electorale, in acelasi interval orar si in cadrul aceleiasi emisiuni, a unui interviu in care Alianta 2020 USR PLUS sa beneficieze de acelasi spatiu pentru promovarea propriului program electoral, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.


Liderii Aliantei 2020 USR PLUS arata ca, printr-o astfel de abordare, TVR 1 a transformat emisiunea "Viata Satului" intr-un program de promovare electorala pentru PSD incalcand legea.

Acestia au mai atras atentia si asupra faptului ca, in noiembrie 2016, TVR 1 a inregistrat un interviu cu Dacian Ciolos, la acel moment prim-ministru al Romaniei, fara ca acesta sa fie competitor electoral, dar a refuzat ulterior difuzarea acestuia motivand necesitatea de "evitare a oricaror interpretari in campania electorala".

Dragnea, in campanie la Viata Satului: a anuntat ca dubleaza subventiile la tomate si le extinde la alte legume

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News