Aeroporturile Romaniei intra in Schengen in 2016? Ce spune Ciolos de la Paris

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 07:51
6046 citiri
Aeroporturile Romaniei intra in Schengen in 2016? Ce spune Ciolos de la Paris
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Dacian Ciolos s-a declarat optimist, miercuri, cu privire la posibilitatea ca Romania sa adere la Spatiul Schengen cu frontierele aeriene in cursul acestui an.

Intrebat daca, dupa intalnirile cu cancelarul Angela Merkel si cu presedintele Francois Hollande, Romania va avea sustinerea Frantei si a Germaniei pentru aderarea la Schengen in acest an cu spatiul aerian, Ciolos a replicat:

"O sa vedem. Eu sunt optimist. Exista premise. Nu pot sa ma pronunt. Am pus pe masa toate argumentele si nu am simtit contra-argumente consistente la ceea ce am spus pana acum.

Cred ca mesajul din partea noastra s-a inteles. Sigur ca aceasta decizie, daca va fi luata si cand va fi luata, va fi luata intr-un context mai larg. Nu e vorba doar de solicitarea aceasta a Romaniei, care nu e una noua. E una deja cunoscuta. Cu siguranta se va tine cont si de alti factori decat de faptul ca Romania si-a indeplinit angajamentele".

Ciolos, intrevedere cu Hollande: Despre Schengen si contributia Romaniei la controlul frontierelor

Premierul roman a explicat ca Romania a indeplinit criteriile de aderare la Spatiul Schengen si a demonstrat ca este in masura sa apere frontierele externe ale UE.

"Si din discutiile de la Berlin, si din discutiile de aici, am subliniat faptul ca acceptarea Romaniei, cel putin intr-o prima etapa, asa cum au mai fost discutate aceste lucruri, cu intrarea in spatiul Schengen cu frontierele aeriene din aeroporturi, nu ar face decat sa recunoasca faptul ca Spatiul Schengen suscita interes in continuare si ca si noi suntem constienti ca e nevoie sa fie luate masuri ca spatiul Schengen sa fie credibil, mai ales prin capacitatea de a asigura protectia frontierelor europene.

Eu cred ca oricum suntem pe calea cea buna, cu atat mai mult cu cat apar semne de recunoastere a faptului ca Romania a facut progrese pe un domeniu pe care si-a luat niste angajamente. (...) Progresele acestea nu au fost facute pe timpul guvernului actual, ci ele sunt puse in valoare doar acum", a spus Ciolos intr-o conferinta de presa la Ambasada Romaniei de la Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ciolos Romania aeroporturi Schengen, #Romania Schengen 2016 Ciolos , #premier