Succes in Rusia pentru Logan, Duster si Sandero - Topul celor mai bine vandute modele

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 12:41
2758 citiri
Succes in Rusia pentru Logan, Duster si Sandero - Topul celor mai bine vandute modele
Foto: Arhiva Ziare.com

Logan, Duster si Sandero s-au situat, in august, in topul celor mai bine vandute 25 de modele in Rusia, conform datelor publicate de Association of European Businesses (AEB).

Luna trecuta, pe primul loc in topul celor mai bine vandute masini in aceasta tara s-a situat modelul Solaris, de la Hyundai (cu 10.581 de unitati), urmat de Lada Granta (cu 9.070 de unitati), fabricat de AvtoVAZ.

Pe locurile patru si cinci se aflau Duster si Logan, cu 3.654 de unitati, si, respectiv, 3.496 de vehicule, in timp ce locul 11 a fost ocupat de Sandero, cu 2.452 de vehicule.

Loganul face furori in Rusia - cum arata in aceasta tara (Foto)

Duster, Logan si Sandero sunt vandute in Rusia sub egida Renault.

Vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au scazut in luna august cu 19,4% pe piata rusa, a opta luna de declin, pe fondul problemelor cu care se confrunta economia si a deprecierii rublei, a anuntat Association of European Businesses.

In iulie, s-a inregistrat un recul de 27,5%. Luna trecuta, au fost vandute in Rusia 138.670 masini si vehicule comerciale usoare, fata de 172.018 in august 2014.

In perioada ianuarie - august 2015, vanzarile de masini si vehicule comerciale usoare au scazut cu 33,5%, la 1,05 milioane de vehicule.

Topul celor mai bine vandute modele in primele opt luni ale anului

In primele opt luni din acest an, in topul celor mai bine vandute 25 de masini in Rusia s-a situat Lada Granta (cu 81.748 unitati), fabricat de AvtoVAZ, urmat de modelul Solaris de la Hyundai (cu 74.534 unitati).

Pe locurile patru si sase se afla Logan si Duster, cu 427.702 unitati, si, respectiv, 26.834 de vehicule, in timp ce locul 13 a fost ocupat de Sandero, cu 18.927 vehicule.

Probleme mari pentru cel mai mare producator auto din Rusia: Reactia lui Vladimir Putin

Piata auto din Rusia trece prin momente dificile si va inregistra anul acesta un declin al vanzarilor de 30%, a avertizat recent Marcus Osegowitsch, seful subsidiarei ruse a Volkswagen (VW).

"Previziunile Association of European Businesses (AEB) privind o scadere de 25% a livrarilor pe piata rusa sunt optimiste. Va fi mult mai rau. In primele cinci luni ale anului, s-a inregistrat un recul de 38-40%, dar acest ritm nu va continua, iar declinul anual va fi in jur de 30%", a sustinut Osegowitsch.

Livrarile auto s-ar putea contracta anul acesta cu 25%, la 1,89 milioane de unitati, dupa un declin de 10% in 2014, conform estimarilor AEB. Declinul economiei si deprecierea rublei au determinat producatorii auto sa-si reduca productia, sa ofere reduceri sau sa scada preturile.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#vanzari Logan Sandero Duster Rusia, #vanzari auto Rusia , #Logan