Strategia Dacia, adoptata de un gigant auto european: E un bun exemplu pentru noi

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 23:04
3191 citiri
Strategia Dacia, adoptata de un gigant auto european: E un bun exemplu pentru noi

Directorul executiv al marcii Citroen, care face parte din grupul PSA, sustine ca strategia Dacia, care a cucerit pietele europene prin gama entry, este un bun exemplu pentru compania pe care o conduce.

Intr-un interviu pentru Autonews.com, el a precizat ca nu este de acord sa cataloghezi modelele de masini doar in functie de pret.

"Trebuie sa atragi clienti, iar acest lucru se naste din combinatia intre pret si dotarile masiniii. Pretul e important, insa nu e totul, mai ales cand vrei sa impesionezi prin ceva nou. Cam acesta ar fi obiectivul liniei C", a punctat omul de afaceri.

"Asteptarile clientilor sunt mult mai complexe, iar Dacia Duster este un bun exemplu pentru ceea ce incerc sa explic", a mentionant directorul executiv al Citroen, intrebat daca va adopta aceeasi strategie ca in cazul masinii producatorului auto roman, care costa 11.500 de euro in varianta de baza, cu echipare minima, insa pretul creste la 15.000 de euro pentru un model cu dotari suplimentare.

In timp ce masinile Dacia au un pret de pornire de circa 7.000 de euro, cel mai ieftin Citroen, C1, costa minimum 9.000 de euro.

Cu toate acestea, Banzet este de parere ca, in viitor, gama C, care va concura direct cu automobilele producatorului roman, va acoperi circa 80% din vanzarile Citroen.

In plus, compania franceza va lansa in curand C4 Cactus, un potential concurent pentru Dacia Duster.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Dacia model Citroen, #Dacia strategie Citroen, #Dacia inspiratie Citrole, #Dacia succes Europa , #Sandero